Με ξενάγηση και κατάθεση στεφάνου στα Φυλακισμένα Μνήματα ξεκινά σήμερα νωρίς το πρωί την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην Κύπρο, ως επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Αργότερα, ο κ. Κατρούγκαλος θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη. Οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, ο συντονισμός εν όψει της τριμερούς συνάντησης Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ που πραγματοποιείται αύριο στην Ιερουσαλήμ, θέματα διμερούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος καθώς και ευρω-τουρκικά θα βρεθούν, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στο επίκεντρο των συνομιλιών.

Αναφορικά με το Κυπριακό, αναμένεται ότι θα συζητηθεί η στάση της Άγκυρας στο ζήτημα των εγγυήσεων και της ασφάλειας, καθώς η επίσκεψη του κ. Κατρούγκαλου πραγματοποιείται λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση, σε θετικό κλίμα, που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του στις Βρυξέλλες και τρεις ημέρες πριν από την προγραμματισμένη μετάβασή του στην Αττάλεια, την προσεχή Πέμπτη 21 Μαρτίου, για μία εκ νέου συνάντηση με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης στο υπουργείο Εξωτερικών οι κ.κ. Κατρούγκαλος και Χριστοδουλίδης θα προβούν σε δηλώσεις στον Τύπο.

Στη συνέχεια ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρη Συλλούρη, και ακολούθως με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, κ.κ. Χρυσόστομο Β'.

Με την επίσκεψη και την κατάθεση στεφάνου στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας ο κ. Κατρούγκαλος θα ολοκληρώσει το μεσημέρι την επίσκεψή του στην Κύπρο και θα επιστρέψει στην Αθήνα.