Καλούνται να σπουδάσουν «αγκαλιά» με αντλίες και δεξαμενές καυσίμων, 5.000 φοιτητές του νεότευκτου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Τι αναφέρει έκθεση μηχανικών για το θέμα.

Το μισθωμένο από το ΤΕΙ Αθήνας κτήριο επί της Λεωφόρου Αθηνών βρίσκεται σε μία ιδιαίτερα ρυπογόνο και θορυβώδη περιοχή, με πολύ μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο, με αυτονόητα τα θέματα ασφάλειας για όποιον θα κάνει χρήση του κτιρίου αυτού.

Το βασικότερο, όμως, είναι ότι το κτίριο εφάπτεται με μεγάλο πρατήριο υγρών καυσίμων, οι αντλίες του οποίου απέχουν λιγότερο από δύο μέτρα και οι δεξαμενές τέσσερα μέτρα!

Όπως τονίζεται σε έκθεση μηχανικών (που επισυνάπτεται*) το κτίριο αυτό είναι «κατάλληλο πιθανώς για χρήση γραφείων αλλά ακατάλληλο για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ» και τη στέγαση 5000 περίπου φοιτητών έξι (6) Τμημάτων της ΣΕΥΠ (Δημόσιας & Κοινοτικής Υγείας, Εργοθεραπείας, Κοινωνικής Εργασίας, Μαιευτικής, Νοσηλευτικής και Φυσικοθεραπείας).

Με αίτημά της προς το υπουργείο Παιδείας η εκπαιδευτική κοινότητα έχει ζητήσει ήδη από τον Οκτώβριο την μετεγκατάσταση των τμημάτων που στεγάζονται στη Λεωφόρο Αθηνών, μέχρι στιγμής όμως φαίνεται ότι κάποιοι δεν ακούν και δεν καταλαβαίνουν ούτε τη γνώμη αυτών που υφίστανται το πρόβλημα, ούτε τους ειδήμονες που έχουν γνωματεύσει με κάθετο και σαφή τρόπο για την ακαταλληλότητα του κτιρίου…

* Διαβάστε αναλυτικά την έκθεση των μηχανικών ΕΔΩ

Λ.Π.