Για τα θετικά μέτρα που νομοθετεί η κυβέρνηση προς όφελος των πολλών, «αυτών που έβαλαν πλάτη και το υστέρημα τους τα χρόνια της κρίσης» μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Ρήγας, στον ραδιοφωνικό σταθμό «105,5 Στο Κόκκινο».

 

Ο κ. Ρήγας αναφέρθηκε και στην ΝΔ, η οποία, όπως τόνισε, πάντα, επιδίωκε να μην υλοποιηθεί «το έργο που με επιμονή και στοχοπροσήλωση είχαμε».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε πως η αξιωματική αντιπολίτευση καθημερινά εμφανίζει τη νεοφιλελεύθερη ατζέντα της, όπως «οι προτάσεις για επταήμερη εργασία, ή η ιδιωτικοποίηση της υγείας» τονίζοντας ότι είναι «όλα αυτά που επιδίωξαν και έκαναν τα προηγούμενα χρόνια αλλά μετά, εξαιτίας του ΣΥΡΙΖΑ δεν έγιναν». Είπε ακόμη πως στη ΝΔ έχουν σχέδιο και στρατηγική επιλογή και δεν ισχύει αυτό που ακούγεται ότι δεν έχουν πρόγραμμα, ούτε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «είναι ο γκαφατζής. Είναι απλά με ειλικρίνεια το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Και με ειλικρίνεια μιλούν αυτή τη στιγμή, με ακραίο τρόπο και υποστηρίζουν τη νεοφιλελεύθερη ατζέντα και μάλιστα την πιο σκληρή εκδοχή της, ό,τι δεν πέρασε το ΔΝΤ και ακόμα περισσότερα είναι η ατζέντα της ΝΔ».

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση, επισήμανε τις δυσκολίες τα τρία πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ «με τα μέτρα του νεοφιλελευθερισμού που είχαν επιβληθεί», τα οποία χαρακτήρισε ως «το εκδικητικό πείραμα, το οποίο επιχείρησε να κάνει ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός της Ευρώπης με επικεφαλής τον κ. Σόιμπλε πάνω στο σώμα των Ελλήνων πολιτών».

«Περάσαμε από αυτόν τον κάβο» - σημείωσε - και στόχος μας ήταν η στήριξη της κοινωνίας και αυτό «το καταφέραμε» είπε και συμπλήρωσε ότι «πλάτη έβαλε ο ελληνικός λαός».