Για προσπάθεια δημιουργίας μιας «ψευδούς εικόνας κατάρρευσης» της ελληνικής οικονομίας, κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση η Έφη Αχτσιόγλου. Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι ο λόγος που το κόμμα του κ. Μητσοτάκη το κάνει αυτό είναι για να προετοιμάσει το έδαφος «για τις πολιτικές που θα εφαρμόσει -σε περίπτωση που επικρατήσει στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, ώστε όλα να μοιάζουν ως προδιαγεγραμμένα και αναπόφευκτα».

Επ' αυτού αναφέρει ως παραδείγματα ενδεχόμενης επιχειρηματολογίας της ΝΔ: «Η ΔΕΗ έχει φτάσει στα όρια της. Η μόνη λύση είναι η ιδιωτικοποίησή της. Τα δημόσια οικονομικά είναι στα όριά τους. Δεν μπορούμε να μειώσουμε τη φορολογία. Τα πρωτογενή πλεονάσματα δεν επιτυγχάνονται. Η μόνη λύση είναι η περικοπή των κρατικών δαπανών: Επιδομάτων; Συντάξεων;».

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια να επιστρέψουμε στο χτες», δηλώνει και σημειώνει πως «ο ελληνικός λαός θα έχει την ευκαιρία να αποτρέψει την επιστροφή αυτή με τη συμμετοχή του και την ψήφο του στις 7 Ιουλίου».

Ειδικότερα, σε δήλωση της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «χτες, Τετάρτη, ανακοινώθηκαν τα επίσημα στοιχεία για την πορεία της απασχόλησης, σύμφωνα με τα οποία το πρώτο πεντάμηνο του 2019 δημιουργήθηκαν 265.059 νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, επίδοση- ρεκόρ από τότε που έχουμε διαθέσιμα στοιχεία".

Τονίζει πως «η εξέλιξη αυτή υπογραμμίζει την αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας, μίας οικονομίας που επιτέλους ανασαίνει:

  • με τα δημόσια οικονομικά οργανωμένα σε μακροπρόθεσμο επίπεδο,
  • με τα δημόσια ταμεία εύρωστα με ισχυρά αποθεματικά,
  • τη χώρα να δανείζεται με το φθηνότερο κόστος δανεισμού  της τελευταίας δεκαπενταετίας».