Για τα αποτελέσματα του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, σε συνάντησή τους σήμερα το πρωί.

«Αξιολογήθηκε ως πολύ ενθαρρυντική η ομόφωνη και άμεση αντίδραση των Ευρωπαίων εταίρων στην τουρκική προκλητικότητα».

Επίσης, σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση, συζητήθηκαν το ταξίδι του κ. Δένδια στις ΗΠΑ και οι κατ’ ιδίαν επαφές που θα έχει «με στόχο τη διεύρυνση της στρατηγικής σχέσης Ελλάδος-ΗΠΑ».

Ο κ. Δένδιας αναχωρεί σήμερα το μεσημέρι και θα έχει συναντήσεις, μεταξύ άλλων, με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο, τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον και την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι.

Στην Ουάσιγκτον αύριο ο Ν. Δένδιας, συνάντηση με τον Μ. Πομπέο

Για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αναχώρησε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, όπου θα έχει αύριο συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο με τον οποίο θα συζητήσουν ζητήματα διμερούς, περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος.

Ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί, επίσης, με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Αμερικανού Προέδρου, Τζον Μπόλτον καθώς και με τον Γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ. 

Ο Νίκος Δένδιας θα μετάσχει επιπροσθέτως στις εργασίες της Υπουργικής Διάσκεψης για την Προώθηση της Θρησκευτικής Ελευθερίας (Ministerial Conference to Advance Religious Freedom) που θα λάβει χώρα στην Ουάσιγκτον, στις 17 και 18 Ιουλίου.

Τέλος, θα παραστεί, μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρο, καθώς και με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, σε στρογγυλή τράπεζα με θέμα, την εκδίωξη των Χριστιανών από τη Μέση Ανατολή και τις σχετικές δράσεις του Οικουμενικού Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίου.