«Δεν υπάρχει κρυφή ατζέντα, αλλά ούτε και λόγος να κρύψει κανείς οτιδήποτε, γιατί πολύ απλά είναι πολύ συγκεκριμένα αυτά για τα οποία δεσμεύτηκε η κυβέρνηση», δήλωσε ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Κώστας Γκιουλέκας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM».

Αναφορικά με τα πρώτα νομοσχέδια που πρόκειται να εισαχθούν στη Βουλή ο κ. Γκιουλέκας επεσήμανε: «Όσα νομοσχέδια έχουν πραγματικά έναν χαρακτήρα επείγοντα, θα έλθουν, όπως επίσης όσα νομοσχέδια έχουν τη δυνατότητα να μπούνε σε μία φυσιολογική ροή, αυτό θα ακολουθήσει η κυβέρνηση. Εν προκειμένω επειδή πρόκειται ο ΕΝΦΙΑ να ισχύσει και να έλθει μειωμένος κατά 22% για όλους μεσοσταθμικά με τα εκκαθαριστικά σημειώματα που θα έλθουν σε λίγο στους Έλληνες φορολογούμενους, αυτό, για να το προλάβει η κυβέρνηση πρέπει να το περάσει με τον χαρακτήρα του επείγοντος. Γι' αυτό το φορολογικό νομοσχέδιο θα έλθει με τη διαδικασία του επείγοντος προκειμένου όλοι οι Έλληνες να μπορούν να δουν αυτές τις μειώσεις, αλλιώς θα έπρεπε να πάει η κυβέρνηση για τα εισοδήματα του 2019, πηγαίνοντας στο 2020 πια, μπαίνοντας έναν χρόνο μετά. Εκεί όπου υπάρχει λόγος, πράγματι, ο χαρακτήρας του επείγοντος θα δοθεί σε κάποια νομοσχέδια, όπως στο φορολογικό κι εκεί όπου δεν συντρέχει λόγος θα μπούνε τα νομοσχέδια με τη φυσιολογική τους ροή. Σε κάθε περίπτωση όλα αυτά ακολουθούν τη διαδικασία που προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής».

Σχετικά με το πρώτο νομοσχέδιο για το «επιτελικό κράτος» ο βουλευτής της ΝΔ ανέφερε: «Υπάρχουν θέματα που αφορούν τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να λειτουργεί το κράτος πιο συντονισμένα για να μπορούμε εμείς να απολαμβάνουμε περισσότερες και πιο αναβαθμισμένες υπηρεσίες από ό,τι συμβαίνει σήμερα. Όλο αυτό επιλέξαμε να είναι το πρώτο νομοσχέδιο που έρχεται και ουσιαστικά αλλά και συμβολικά. Συμβολικά, γιατί ξεκινάς από τη διοίκηση, λέγοντας ότι εκεί έρχομαι να κάνω κάποιες τομές που τις θεωρώ απαραίτητες και ουσιαστικά γιατί υπάρχουν πράγματα που θεωρούνται μεν αυτονόητα αλλά που ανακαλύπτουμε πολλές φορές ότι δε συμβαίνουν, για παράδειγμα δεν έχει να κάνει μόνο με το επιτελικό κράτος αλλά με την αντιμετώπιση καταστάσεων που ζήσαμε και πολύ πρόσφατα δυστυχώς -πέρυσι στο Μάτι θρηνήσαμε μια εθνική τραγωδία, το Νοέμβριο του 2017 είχαμε τα τραγικά γεγονότα στη Μάνδρα, όπου επίσης θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές και πριν από λίγες εβδομάδες είχαμε πάλι αυτά τα φυσικά φαινόμενα εξαιτίας των οποίων θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές στη Χαλκιδική».

Σχετικά με την κοστολόγηση των κυβερνητικών παρεμβάσεων και τη σχετική κριτική που ασκείται από την αξιωματική αντιπολίτευση ο κ. Γκιουλέκας διευκρίνισε: «Δεσμεύτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για πράγματα που είναι κοστολογημένα και μπορεί να κάνει. Τον κατηγορούσαν κάποιοι προεκλογικά ότι δεσμεύεται για πολύ λίγα κι ότι θα έπρεπε να πει και περισσότερα. Αντίθετα επέμενε στο ότι μπορούμε να εφαρμόσουμε άμεσα αυτά τα μέτρα και αυτά τα μέτρα εξαγγείλαμε, κοστολογήσαμε και ανακοινώσαμε ως πρόγραμμα. Αυτή η κινδυνολογία από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ δεν ερείζεται πουθενά, δεν εδράζεται σε κάποια συγκεκριμένα πράγματα. Ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ότι υπάρχει κρυφή ατζέντα. Καμία κρυφή ατζέντα δεν υπάρχει, είναι όλα κοστολογημένα, γι' αυτόν τον λόγο ακριβώς εφαρμόζονται και μάλιστα κάποια και νωρίτερα όπως ο ΕΝΦΙΑ [...] Αν ο ΣΥΡΙΖΑ φαντάζεται ή έχει την ανάγκη στην πολιτική του επιχειρηματολογία να εφεύρει κινδύνους προκειμένου να συσπειρώσει γύρω του, μπορεί να το κάνει, νομίζω όμως ότι έτσι χάνει ακόμη περισσότερο την αξιοπιστία του».

Σε ό,τι αφορά τα εμβληματικά έργα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, ο βουλευτής της ΝΔ παρατήρησε ότι πρόκειται για «πέντε έργα που δίνουν πραγματικά μια τελείως διαφορετική διάσταση στον τόπο όπου βρίσκονται», ενώ «σαφώς υπάρχει ένας προγραμματισμός και θα γίνει περαιτέρω προγραμματισμός για διάφορα έργα στην περιφέρεια». Όμως «σε μία συζήτηση προγραμματικών δηλώσεων δεν μπορεί να γίνει μια λεπτομερής αναφορά σε κάθε νομό, σε κάθε περιφέρεια ξεχωριστά και να αναφέρεται κανείς με καταλόγους στα έργα αλλιώς θα έπρεπε να μιλά ο πρωθυπουργός για τρεις ώρες».

Ερωτηθείς σχετικά με την ατζέντα της μόνιμης κοινοβουλευτικής Επιτροπής της οποίας εξελέγη πρόεδρος ο κ.Γκιουλέκας απάντησε: «Υπάρχουν πολλά θέματα ανοιχτά γι' αυτό η ατζέντα θα είναι γεμάτη, με συζητήσεις και ενημερώσεις όπως πρέπει να γίνεται στο ελληνικό κοινοβούλιο».