Συνάντηση με τον πρόεδρο Σταύρο Καφούνη και αντιπροσωπεία του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών πραγματοποίησε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Νότης Μηταράκης, στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποιούνται με τους κοινωνικούς εταίρους.

Στη διάρκεια της συζήτησης, τέθηκαν τα ασφαλιστικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος σε σχέση με τις οφειλές προς τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και πώς θα μπορούσαν αυτά να διευθετηθούν μελλοντικά, μέσω της βελτίωσης του συστήματος μηχανογράφησης στα πρότυπα του Taxisnet.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, «μεγάλης σημασίας υπήρξε η πρόταση του Συλλόγου για τη δημιουργία μίας επένδυσης κοινωφελούς σκοπού, «η οποία θα μπορούσε να δώσει πνοή στο παραμελημένο σήμερα εμπορικό κέντρο και να ωφελήσει άμεσα τις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις της περιοχής. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορούσε να δοθεί έμφαση στα ελληνικά προϊόντα και τις υπηρεσίες, παράλληλα με την ανάδειξη της εγχώριας παραγωγής».

Στο τέλος της συνάντησης, ο κ. Μηταράκης δήλωσε: «Με μεγάλο ενδιαφέρον ολοκληρώθηκε η σημερινή μας συνάντηση με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών. Στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα και συνεισφέρουμε σε πρωτοβουλίες που δίνουν πνοή στις μικρές ελληνικές επιχειρήσεις, που το έχουν ανάγκη, αναδεικνύοντας παράλληλα την εγχώρια παραγωγή, ενώ αντιμετωπίζουμε θετικά, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, την πρόταση δημιουργίας της "Στέγης Ελληνικής Επιχειρηματικότητας"».