(Ενημέρωση 16:00) Το συνεχιζόμενο κύμα μαζικών αφίξεων μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου αναμένεται να τεθεί επί τάπητος στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας που συγκαλείται εκτάκτως στις 12.00 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

Συνεδριάζει εκτάκτως το μεσημέρι του Σαββάτου το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας, με βασικό θέμα συζήτησης το συνεχιζόμενο κύμα μαζικών αφίξεων μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου.

Στη σύσκεψη,  που πραγματοποιείται από 12.00 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, θα μετάσχουν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσος και ο υφυπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.

Είναι μάλιστα η τρίτη σύσκεψη που γίνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα για το προσφυγικό, καθώς προηγήθηκε η διυπουργική της 5ης Σεπτεμβρίου, αλλά και η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στις 31 Αυγούστου.

Η έκτακτη αυτή συνεδρίαση έρχεται σε μία περίοδο έντονης κινητικότητας στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ την ίδια στιγμή η Τουρκία έχει ανεβάσει τους τόνους και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επαναλαμβάνει συνεχώς τις απειλές του πως θα ανοίξει τα σύνορα για προς την ΕΕ για πρόσφυγες και μετανάστες.