«Πεδίο δόξης λαμπρό στα εργασιακά ειδικά μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια» διαβλέπει η αναπληρώτρια υπουργός εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, καθώς όπως είπε, «θα αυξήσουμε τα εισοδήματα αλλά θα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο για να διαφυλάξουμε και να αυξήσουμε παράλληλα και τις θέσεις εργασίας».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και αναφορικά με τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει αναφορικά με τις περικοπή των επιδομάτων στους πολύτεκνους, η κ. Αντωνοπούλου σημείωσε πως το επίδομα δεν θα έπρεπε να είναι το κίνητρο για την επίλυση του ζητήματος της υπογεννητικότητας.

Συγκεκριμένα, είπε πως «είναι σαφές ότι πάνω από 700.000 οικογένειες θα ωφεληθούν ενώ 50 με 60.000 θα δουν ελαφρά μείωση. Όταν συνδέουμε την υπογεννητικότητα με το τέταρτο παιδί το κριτήριο δεν είναι το επίδομα αλλά οι θέσεις εργασίας και το εάν μία οικογένεια θα μπορεί να προβλέπει το μέλλον της. Φυσικά πρέπει να υποστηρίζονται τα νοικοκυριά αλλά δεν είναι πρωταρχικό στοιχείο τα επιδόματα».

«Από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι σήμερα έχουν δημιουργηθεί 300.000 θέσεις εργασίας εκ των οποίων πλήρους απασχόλησης έχουμε 2 στις 3 θέσεις σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ» συμπλήρωσε εκφράζοντας αισιοδοξία για το μέλλον στα εργασιακά την ''επομένη'' του μνημονίου.

Ερωτηθείσα για τους πλειστηριασμούς, η αναπληρώτρια υπουργός τόνισε ότι «υπάρχει δέσμευση και μπορούμε να φιλοδοξούμε πως θα καλυτέρευση η κατάσταση αναφορικά με το όριο των 300.000 ευρώ για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας».