«Ο κ. Μητσοτάκης και η κα Σπυράκη έχουν πνιγεί στις αντιφάσεις της Νέας Δημοκρατίας» αναφέρει, σε σχόλιό του, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, για το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ.

«Από τη μία είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας erga omnes, από την άλλη λένε "ναι" στα συλλαλητήρια. Από τη μία με τη γραμμή της Ντόρας Μπακογιάννη και από την άλλη και με τη γραμμή του Αντώνη Σαμαρά. Το ερώτημα είναι σαφές: Έχει ο κ. Μητσοτάκης το σθένος να πει στον ελληνικό λαό ποια είναι πραγματικά η θέση της ΝΔ ή θα συνεχίσει να είναι όμηρος της ακροδεξιάς τάσης του κόμματός του, των κ.κ. Σαμαρά, Γεωργιάδη και Βορίδη;», διερωτάται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σπυράκη: Ανεύθυνος ο τρόπος που χειρίζεται η κυβέρνηση το θέμα της ονομασίας

Σημειώνεται ότι η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο ζήτημα της πΓΔΜ, κατηγορώντας την ότι χειρίζεται ένα κρίσιμο εθνικό θέμα με όρους εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης.

Είναι ανεύθυνος ο τρόπος που χειρίζεται η κυβέρνηση το θέμα της ονομασίας, είπε η κ. Σπυράκη και πρόσθεσε: «Δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση της αντιπολίτευσης, έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες ερήμην της, και τώρα είναι πολύ αργά για ενημέρωση». Όπως ανέφερε, υπάρχει έναρξη της συζήτησης για σύγκληση του Συμβουλίου Eξωτερικής Πολιτικής, ωστόσο αυτή η πρωτοβουλία θα έπρεπε να ληφθεί στην αρχή. Υπενθυμίζεται, πως η θέση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι ότι δεν θα συμμετάσχει σε Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών εάν προηγουμένως δεν υπάρξει καθαρή και ενιαία θέση της κυβέρνησης.