«Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να περιμένει πολύ μέχρι να ηττηθεί ξανά. Δεν είμαστε εδώ για να αποστρατεύουμε αντιπάλους. Τα προβλήματα της χώρας αποστρατεύουμε», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ. Ο πρωθυπουργός έκλεισε και τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών.

«Κάποιοι θέλουν γρήγορες εκλογές. Να τελειώνουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ τώρα λένε. Τους απαντώ ότι κάνουν μεγάλο λάθος. Είμαστε ισχυροί και θα γίνουμε ισχυρότεροι. Πιστεύουμε στο πρόγραμμά μας και η εφαρμογή του θα πείσει ακόμα περισσότερους Έλληνες ότι αξίζουμε να κυβερνήσουμε ξανά. Αυτό θα γίνει στο τέλος της τετραετίας. Δεν μας εξέλεξαν για να κάνουμε τακτικισμούς αλλά για να δουλέψουμε και να φέρουμε αποτέλεσμα», είπε συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας πως «ο λαϊκισμός, τα ψέματα και η ανικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ θα ηττώνται καθημερινά».

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τα στελέχη της ΝΔ για τις τέσσερις νικηφόρες αναμετρήσεις. «Είναι το κόμμα που δίνει ρυθμό στην κυβέρνηση. Είμαι πρωθυπουργός της Ελλάδας γιατί είμαι πρόεδρος της ΝΔ. Είμαστε η παράταξη που βάζει την Ελλάδα μπροστά. Μέσα σε 7 μήνες έγιναν πολλά. Ψηφίστηκαν 50 σημαντικά νομοσχέδια που καλούμαστε τώρα να κάνουμε πράξη αποδεικνύοντας ότι δεν είμαστε μόνο έτοιμοι στην νομοθέτηση αλλά και αποφασιστικοί στην υλοποίηση», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Μιλώντας για όσα έγιναν αυτούς τους μήνες που έχει τη διακυβέρνηση της χώρας ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε μεταξύ άλλων το νέο Σύνταγμα, το νέο εκλογικό σύστημα, την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, τη νέα Εθνική Αρχή Διαφάνειας, την εκλογή της Προέδρου της Δημοκρατίας, το επίδομα γέννησης, τη διατήρηση όλων των μόνιμων κοινωνικών επιδομάτων, την παραμονή του αφορολογήτου, τη νέα ρύθμιση των 120 δόσεων, τη λειτουργία του 112, το καθαρισμό στο Μάτι σε χρόνο ρεκόρ.

«Για πρώτη φορά η Ελλάδα δανείζεται αρνητικό επιτόκιο και η οικονομία της συνεχώς αναβαθμίζεται. Καθοριστικό στοιχείο. Η διεθνής αξιοπιστία της χώρας μας προϋπόθεση για να διεκδικήσουμε χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα έκανε λόγο για φιέστα χθες στο προσυνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και είπε πως ο κ. Τσίπρας «φαίνεται να μην διδάχθηκε ούτε από το μαύρο των πολιτών, ούτε από το πολύχρωμο των καιρών».

Στόχος του, συνέχισε, είναι να επικρατήσει η δική του γραμμή στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το συνέδριο είναι πολύ εντυπωσιακό, ο πρωταγωνιστής απέτυχε. Παρουσίασε μια εικόνα της χώρα που μόνο εκείνος βλέπει. Δεν μπορεί να καταλάβει τίποτα από το τι συμβαίνει στην οικονομία. Για να απολογηθεί στα εθνικά κατέφυγε στα λόγια των Τούρκων. Κατέληξε να υπερασπίζεται το λιγνίτη και τη ρύπανση. Όχι άλλο κάρβουνο, θα μπορούσε να του απαντήσει κανείς», συμπλήρωσε.

Είπε επίσης για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι ομολόγησε ανοικτά ότι δεν θα διστάσει να καταργήσει τη διάκριση των εξουσιών, δηλαδή το θεμέλιο της δημοκρατίας.

«Επιμένει να κοιτά προς τα πίσω ενώ η κοινωνία ζητά να προχωρήσουμε μπροστά. Τον συμπλήρωσε ο κ. Πολάκης που είπε ότι σχεδιάζουν αλλαγή συσχετισμών στη δικαιοσύνη με εξωθεσμικούς διορισμούς 4000 δικαστών. Είναι μια πολιτική αντίληψη επικίνδυνη», υπογράμμισε ενώ είπε χαρακτηριστικά πως «επικαλούνται μονότονα την αριστερά αν και για πολλούς αποτελούν την ντροπή της αριστεράς».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε επίσης λόγο για φιέστα χθες του ΣΥΡΙΖΑ που θύμισε πανάκριβη διαφήμιση και σημείωσε: «Δεν μπόρεσαν να κρύψουν την πολιτική γύμνια του ομιλητή. Χωρίς γραβάτα, χωρίς επιχειρήματα. Καμία σοβαρή κριτική, καμία θετική πρόταση».

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως η Ελλάδα αλλάζει και κινείται πλέον σε άλλη τροχιά και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης όπως το επίδομα γέννησης, τη διευκόλυνση των ογκολογικών ασθενών για να προμηθεύονται τα φάρμακά τους, τη δρομολόγηση νέων νοσοκομείων, τις περιπολίες 1500 αστυνομικών στις γειτονιές της Αθήνας, τις επιτυχίες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, τον σχεδιασμό για τη μετεγκατάσταση των φυλακών του Κορυδαλλού , τον νέο αντικαπνιστικό νόμο, το γεγονός ότι στα πολλά πανεπιστήμια το άσυλο αποκαταστάθηκε και χτυπήθηκε το παραεμπόριο, ότι η κατάσταση στα Εξάρχεια είναι καλύτερη.

Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό - μεταναστευτικό είπε ότι η νέα κυβέρνηση είχε να αντιμετωπίσει πάνω από 74.000 αιτήσεις ασύλου. «Και εμείς αιφνιδιαστήκαμε από την έκταση του προβλήματος. Όμως αντιδράσαμε. Τα σύνορα φυλάσσονται, ένα νέο πλαίσιο επιταχύνει τις διαδικασίες ασύλου, τα έργα ξεκινούν άμεσα και θα ολοκληρωθούν. Δεν υπάρχει περιθώριο για πισωγύρισμα. Όλοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι η Μόρια δεν μπορεί να κλείσει αν δεν φτιαχτεί άλλο κέντρο. Προηγήθηκε εξαντλητικός διάλογος», ανέφερε τονίζοντας πως «το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό για να γίνεται παιχνίδι στα χέρια κάποιων πολιτικάντηδων που αρνούνται να αναλάβουν ευθύνες».

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι περιμένουν την κυβέρνηση μάχες και είπε ότι ο καθένας θα έχει τον ρόλο του. «Ο ΣΥΡΙΖΑ στο περιθώριο και εμείς στη μάχη της δημιουργίας», συμπλήρωσε και στη συνέχεια μίλησε για την ελάφρυνση της φορολογίας για τη μεσαία τάξη, το νέο ασφαλιστικό που είπε ότι αίρει τις αντισυνταγματικές αδικίες του νόμου Κατρούγκαλου, το νέο σύστημα επικουρικής ασφάλισης, τον νέο νόμο για τις συγκεντρώσεις, τις αλλαγές στην Παιδεία.

Ο πρωθυπουργός ανεβαίνοντας στο βήμα, στις πρώτες του κουβέντες εξέφρασε τη θλίψη του για την απώλεια της ποιήτριας Κικής Δημουλά. «Ο κόσμος του Πολιτισμού είναι πολύ φτωχότερος σήμερα», είπε.