Με παράγοντες της πολιτικής και οικονομικής ζωής της Γερμανίας συναντήθηκε μεταξύ άλλων στο περιθώριο του Ελληνογερμανικού Οικονομικού Φόρουμ ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με δύο εκ των υποψηφίων για την ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), τον πρώην επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φρίντριχ Μερτς και τον πρωθυπουργό της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Άρμιν Λάσετ, συναντήθηκε ο κ. Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Βερολίνο, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε ακόμη με τον υπουργό Υγείας και υποψήφιο για την αντιπροεδρία του CDU Γενς Σπαν, αλλά και με τον αντιπρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) Αλέξαντερ Ντόμπριντ (CSU).

Επιπλέον, νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με φορείς και ενώσεις της γερμανικής οικονομίας, μεταξύ των οποίων ο διευθύνων σύμβουλος της Κεντρικής Ένωσης Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK) Μάρτιν Βανσλέμπεν, ο διευθύνων σύμβουλος της Ομοσπονδιακής Ένωσης Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI), Γιοάχιμ Λανγκ, ο διευθύνων σύμβουλος της Γερμανικής Συνομοσπονδίας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ZDH) Χόλγκερ Σβανέκε και ο διευθύνων σύμβουλος της Συνομοσπονδίας Ενώσεων Εργοδοτών Γερμανίας (BDA) Στέφεν Κάμπετερ. Κεντρικό θέμα της συνάντησης ήταν η δυνατότητα επενδύσεων σε συγκεκριμένους κλάδους της οικονομίας, όπου η Ελλάδα διαθέτει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, όπως η διαχείριση απορριμμάτων, τα logistics και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθώς και η δυνατότητα δημιουργίας τεχνολογικών-εκπαιδευτικών κέντρων για την αξιοποίηση του εκπαιδευτικού δυναμικού της χώρας.

Στο πρόγευμα εργασίας συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης αρμόδιος για τη βιομηχανία και το εμπόριο Νίκος Παπαθανάσης, ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την εξωστρέφεια και την οικονομική διπλωματία, Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Χθες ο πρωθυπουργός συναντήθηκε επίσης με τον επικεφαλής της Daimler Buses και διευθύνοντα σύμβουλο της EvoBus GmbH, Τιλ Ομπερβέρντερ, και το μέλος του ΔΣ του Schwarz Gruppe (Lidl, Kaufland) Θωμά Κυριάκη.