Παρατείνονται έως και τις 6 το πρωί της 27ης Απριλίου τα μέτρα περιορισμού κι απαγόρευσης κυκλοφορίας για τον νέο κορωνοϊό.

Την παράταση των μέτρων περιορισμού/απαγόρευσης κυκλοφορίας έως και τις 6 το πρωί της 27ης Απριλίου, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη σημερινή επίσημη ενημέρωση.

Ήταν μία αναμενόμενη απόφαση, με τις αρχές να τονίζουν πως ο Απρίλιος, στο σύνολό του, θα είναι ιδιαιτέρως κρίσιμος για την προσπάθεια καταπολέμησης της εξάπλωσης του ιού στη χώρα μας.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως είμαστε σε μια εξαιρετικά κρίσιμη καμπή και πως δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό, αν θέλουμε να περάσει ο εφιάλτης. «Θα περάσει ο εφιάλτης, θα πάρουμε πίσω τις ζωές μας. Και στο τελικό μέτρημα δεν πρέπει να μείνει πίσω κανείς. Κανείς!».

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη τοποθετήθηκε και για το γεγονός πως πολλοί πολίτες «σπάνε» τα περιοριστικά μέτρα, ταξιδεύοντας εκτός πόλεων.  «Κάποιοι επιμένουν με διάφορα τεχνάσματα να υπονομεύσουν την εθνική προσπάθεια» είπε ο κ. Χαρδαλιάς που παρατήρησε πως παρατηρήθηκε αυξημένη κυκλοφορία σε διάφορες περιοχές της Αττικής. «Θέτουν σε κίνδυνο και τη δική τους ζωή και τη ζωή των δικών τους ανθρώπων» είπε και συνέχισε: «Δεν θα επιτρέψουμε βήμα παρέκκληση από τα μέτρα και θα επιδείξουμε μηδενική ανοχή».

Ξεκαθάρισε, μάλιστα, πως για το αμέσως επόμενο διάστημα θα απαγορεύεται η αλλαγή κύριας κατοικίας μέσα από τα ηλεκτρονικά συστήματα του κράτους, γιατί κάποιοι σπεύδουν να δηλώσουν ως κύρια κατοικία τα εξοχικά τους, ώστε να μπορούν να μετακινηθούν.