Ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7, διαψεύδει τις φήμες για νέα πλευρικά και μετωπικά διόδια, ενώ κάνει λόγο για αντικατάσταση των υπαρχόντων από ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σπίρτζης, «όχι μόνο δεν θα γίνουν μετωπικά και πλευρικά διόδια αλλά αυτό που επιδιώκουμε, και θα το καταφέρουμε, είναι να μην υπάρχουν καν οι σταθμοί των διοδίων που υπάρχουν σήμερα. Αυτός είναι και ο λόγος που πριν λίγες μέρες ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τον διαγωνισμό νέου συστήματος ηλεκτρονικών διοδίων, επομένως ό,τι έχουμε πει τηρείται, ισχύει και υλοποιείται».

«Δεν υπάρχει απόφαση για πλευρικά διόδια, υπάρχει η υποχρέωση της σύμβασης για πλευρικά διόδια, και για μετωπικά διόδια. Αυτό που ξεκίνησε για μια ακόμη φορά να συζητιέται είναι γιατί εκδόθηκε από το αρμόδιο υπουργείο περιβάλλοντος η έγκριση με τους περιβαλλοντικούς όρους εκείνης της δέσμευσης. Αυτό έγινε για διαδικασίες που σχετίζονται με τη σύμβαση και την ολοκλήρωση της κατασκευαστικής περιόδου προκειμένου το να συνεχιστεί η σύμβαση και να προχωρήσουμε στην περίοδο λειτουργίας. Δηλαδή να μεταφερθούν τυπικά τα έργα που προβλεπόντουσαν να γίνουν στη φάση της κατασκευής, στη δεύτερη φάση, στη φάση της λειτουργίας».

Παράλληλα, ο υπουργός αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο για τις μεταφορικές εταιρίες, επισημαίνοντας πως «το νομοσχέδιο είναι στο γενικό λογιστήριο του κράτους, φαντάζομαι σήμερα ή αύριο θα υπάρχει η σχετική εισήγηση που προβλέπεται και θα εισαχθεί στις επιτροπές της Βουλής».

Πηγή: left.gr