Την υποστήριξη της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ.) στις πρωτοβουλίες του για ριζικές τομές και μεταρρυθμίσεις στον χώρο των έργων και των μελετών, ζήτησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης κοπής της πίτας της Αρχής.

Ο υπουργός είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τη διοίκηση και τους προϊσταμένους των διευθύνσεων, για όλους τους τομείς αρμοδιοτήτων της κατά την τρέχουσα περίοδο, καθώς και για τις άμεσες προτεραιότητές της.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αρχής, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε ο υπουργός για την πορεία εφαρμογής των νόμων 4412/2016 για τις δημόσιες συμβάσεις και 4413/2016 για τις παραχωρήσεις, και ενημέρωσε για τις σημαντικές προτεραιότητες του υπουργείου, ιδίως στους τομείς των έργων και των μελετών, αναφερόμενος ειδικότερα στο ζήτημα των μελετοκατασκευών.

Ο υπουργός, αφού εξήρε τον έργο που επιτελεί η Αρχή, διαβεβαίωσε για την υποστήριξή του και ζήτησε τη συνέχιση της ενεργούς και στενής συνεργασίας.