Επιστολές προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν» με αφορμή τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας απέστειλε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αυτό αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στο ξεκίνημα της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Όπως τόνισε «γίνεται ξεκάθαρο ότι ενδεχόμενο κλιμάκωσης από πλευρά της Τουρκίας δεν θα οδηγήσει σε ελληνοτουρκική αλλά σε κρίση των συνολικών σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία», τόνισε.

Προηγουμένως είχε αναφέρει πως «Κατόπιν προκλητικών και παράνομων συμπεριφορών της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο με αποκορύφωμα τη δημοσίευση στο φύλλο της τουρκικής εφημερίδας της κυβέρνησης αιτήσεων για άδεια έρευνας και εξόρυξη υδρογονανθράκων από την κρατική τουρκική εταιρεία πετρελαίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απέστειλε χθες επιστολές προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν».

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Πέτσας απάντησε ότι δεν επιβεβαιώνεται καμία ασυνήθιστη νέα κινητικότητα στον Έβρο τις τελευταίες ώρες. Σε κάθε περίπτωση, όπως τόνισε, παράνομες τουρκικές ενέργειες δεν έχουν καμία τύχη με βάση το Διεθνές Δίκαιο.

Ο υφυπουργός σημείωσε πως δεν υπάρχει προς το παρόν καμία προγραμματισμένη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν.