Σε «μαραθώνιο» διπλωματικών επαφών επιδίδεται αυτό το διάστημα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, θέλοντας να γνωστοποιήσει τις ελληνικές θέσεις στη διαμάχη με την Τουρκία και να αναζητήσει συμμάχους.

Επικοινωνία Ν. Δένδια με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Ν. Χριστοδουλίδη

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη, είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Στο επίκεντρο της συνομιλίας τους, σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter, βρέθηκε η τουρκική παραβατικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο ενόψει του έκτακτου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.

Συνάντηση Ν. Δένδια με τον πρέσβη του Ισραήλ

Με τον πρεσβευτή του Ισραήλ στην Ελλάδα Γιόσι Αμράνι (Yossi Amrani) συναντήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, βρέθηκαν διμερή θέματα και η τουρκική παραβατικότητα, όπως αναφέρει το ΥΠΕΞ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Επικοινωνία Ν. Δένδια με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γκάμπι Ασκενάζι (Gabi Ashkenazi), είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Οι δύο υπουργοί συζήτησαν για τη στενή διμερή συνεργασία και την τουρκική παραβατικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Νωρίτερα, η ισραηλινή κυβέρνηση είχε διαμηνύσει, με ανακοίνωσή της, πως το Ισραήλ εκφράζει την πλήρη υποστήριξη και αλληλεγγύη του στην Ελλάδα, στις θαλάσσιες ζώνες της και στο δικαίωμα καθορισμού της ΑΟΖ της, σημειώνοντας επίσης πως παρακολουθεί προσεκτικά την αύξηση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο.