Χωρίς διακοπή συνεχίζει τις διπλωματικές επαφές με εκπροσώπους κρατών ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, επιχειρώντας να επικοινωνήσει σε όσες περισσότερες μεριές γίνεται τις ελληνικές απόψεις για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μετά το σημερινό του ταξίδι στο Ισραήλ, ο Έλληνας ΥΠΕΞ θα βρεθεί αύριο στη Βιέννη, όπου θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο. Στην αυστραική πρωτεύουσα θα έχει συνάντηση και με τον υπουργό Εξωτερικών της Αυστρίας Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ.

Μπαράζ επαφών με αντικείμενο την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την κλιμακούμενη τουρκική παραβατικότητα θα έχει σήμερα το απόγευμα ο Ν. Δένδιας, μετά την επιστροφή του από το Ισραήλ.

Ειδικότερα, θα έχει τηλεφωνική συνομιλία με τον ομόλογό του της Γαλλίας, J.-Y. LeDrian στις 21.30.

Λίγο νωρίτερα, θα συνομιλήσει με τον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ ενόψει του αυριανού έκτακτου Συμβουλίου ΕΥ, ενώ στο πλαίσιο των τακτικών μεταξύ τους επαφών, θα έχει νέα συνομιλία στις 20.00 με τον Εμιρατινό ομόλογό του, Abdullah bin Zayed Al Nahyan.

Τέλος, θα επικοινωνήσει με τους Αμερικανούς Γερουσιαστές Chris van Hollen και Bob Menendez, στις 19.15 και 20.30 αντίστοιχα.

Τηλεφώνημα με τον Σαουδάραβα ΥΠΕΞ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σαουδάραβα ομόλογό του, πρίγκιπα Φαϊσάλ μπιν Φαρχάν, είχε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της Σαουδικής Αραβίας, οι δύο άντρες υπουργοί συζήτησαν περί των διμερών σχέσεων των δύο χωρών και τους τρόπους ενδυνάμωσης και υποστήριξής τους, σε ποικίλα πεδία και αξιολόγησαν τις νέες συνθήκες στην περιοχή.

Ο πρίγκιπας Φαϊσάλ σχολίασε θετικά την νέα συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, για οριοθέτηση ΑΟΖ, η οποία συνήφθη μετά άμεσες διαπραγματεύσεις και συναίνεση μεταξύ των δύο χωρών.