Την παραίτησή του υπέβαλλε σήμερα αργά το απόγευμα στον πρωθυπουργό ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού αντιναύαρχος ε.α. Αλέξανδρος Διακόπουλος. Ο πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση και ευχαρίστησε τον κ. Διακόπουλο για τις υπηρεσίες του.

Ο πρώην πια σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας σημειώνει σε δήλωσή του ότι αναλαμβάνει τις ευθύνες για την σύγχυση που δημιούργησε η πρόσφατη δήλωσή του σε τηλεοπτικό σταθμό και γι αυτό υποβάλλει την παραίτησή του.

Συγκεκριμένα ο κ.Διακόπουλος αναφέρει στη δήλωσή του :

«Η χθεσινή δήλωσή μου προκάλεσε σύγχυση και δημιούργησε πρόβλημα στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν αποτελούσε πρόθεσή μου. Έχω υπηρετήσει την πατρίδα επί δεκαετίες κι έχω μάθει πάντα να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Ως εκ τούτου υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού. Θα συνεχίσω να βοηθώ την πατρίδα και την κυβέρνηση με όποιο τρόπο μπορώ, όπως έκανα μέχρι τώρα».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Διακόπουλος δήλωσε χτες πως το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis «έχει κάνει έρευνες, για να μην κοροϊδευόμαστε», διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού που στο διάγγελμά του έκανε λόγο για «ανύπαρκτες σεισμικές έρευνες» και «προπαγανδιστικές φωτογραφίες».

Ο κ. Διακόπουλος είχε δηλώσει στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN: «Δεν ήταν αυτός ο πραγματικός σκοπός. Τις πρώτες μέρες δεν έκανε έρευνες όταν το σηκώσαμε και στα Μέσα επέστρεψε έκανε έρευνες. Έχει ένα καλώδιο, όχι δύο. Μαρκάρει την περιοχή του. Πάνω κάτω πηγαίνει στην περιοχή της Navtex. Δεν υπάρχει ολίγον έγκυος εφόσον έχει μπει και έχει κάνει έρευνες έστω και μισής ώρας υπάρχει έμπρακτη αμφισβήτηση».

Ωστόσο, όλο το προηγούμενο διάστημα τόσο ο πρωθυπουργός όσο και οι βουλευτές της κυβέρνησης έκαναν λόγο για τουρκική προπαγάνδα απέναντι σε όποιον υποστήριζε ότι το ερευνητικό πραγματοποίησε έρευνες.

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης, στο επίσημο διάγγελμά του είχε δηλώσει το εξής: «Γιατί δεν γίνεται σοβαρή εξωτερική πολιτική με προπαγανδιστικές φωτογραφίες από ανύπαρκτες σεισμικές έρευνες».