Μεγάλη ανησυχία, για την εξέλιξη της πανδημίας, φαίνεται πως επικρατεί στις τάξεις της κυβέρνησης, με τον εκπρόσωπό της, Στέλιο Πέτσα, να δηλώνει πως το ενδεχόμενο νέου lockdown δεν αποκλείεται.

«Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στην εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο νέου lockdown, σημείωσε πως «δεν αποκλείουμε τίποτα όταν έχουμε πει πως δεν μπαίνει σε ζυγαριά η προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής».

«Θέλουμε να αποφύγουμε τα χειρότερα και τα χειρότερα φυσικά είναι ένα lockdown. Θέλουμε όμως πάνω απ΄όλα να μην κινδυνεύουν οι συμπολίτες μας που αν έχει τέτοια πίεση το σύστημα της υγείας μπορεί να μην βρουν την φροντίδα που τους αξίζει», συνέχισε για να διευκρινίσει πως όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά. «Δεν είμαστε ακόμη στο lockdown αλλά όλα τα σχέδια είναι στο τραπέζι» τόνισε εξηγώντας πως στόχος είναι να αποφευχθεί μία κατάσταση όπως αυτή που αντιμετωπίζει σήμερα η Γαλλία με τα χιλιάδες κρούσματα ανά μέρα ή το Ισραήλ με τη νέα καραντίνα. 

Ως προς τις μάσκες σε λάθος μέγεθος που μοιραστήκαν στα σχολεία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι οι προδιαγραφές στην ΚΕΔΕ δόθηκαν από την υγειονομική επιτροπή του υπουργείου Υγείας και ότι υπήρξε ένας συνδυασμός λαθών. Σε ερώτηση αν θα πληρωθούν εκ νέου οι εταιρείες που θα φτιάξουν τις μάσκες, ανέφερε ότι «θα το δούμε αυτό στην πορεία».