Στις δηλώσεις του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας απάντησε η Ελληνική πλευρά, μέσω του εκπρόσωπου του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρου Γεννηματά.

«Οι σπασμωδικές αντιδράσεις της Τουρκίας σε συνέχεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στην Αρμενία και το Ιράκ, το μόνο που κάνουν είναι να αναδεικνύουν διεθνώς το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει συνεπεία των δικών της επιλογών» τονίζει ο κ Γεννηματάς.

Περαιτέρω ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ επισημαίνει ότι «όσο για τον εξωφρενικό ισχυρισμό της ότι αποτελεί κοινό παρονομαστή για τη λύση όλων των προβλημάτων στην περιοχή, θα ήταν σκόπιμο να τον επιβεβαιώσει με τις χώρες της περιοχής που μάλλον ως κοινό παρονομαστή των προβλημάτων τους την αισθάνονται».

 

ΥΠΕΞ: Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την ειδεχθή τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι

Αποτροπιασμό για την ειδεχθή τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι εκφράζει, με ανάρτησή του στο Twitter, το υπουργείο Εξωτερικών. Επίσης, το υπουργείο εκφράζει «θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του θύματος της βάρβαρης αυτής πράξης», καθώς και την αμέριστη αλληλεγγύη στον λαό και την κυβέρνηση της Γαλλίας.