«Τα στοιχεία που δόθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. για το συλλαλητήριο ήταν απολύτως ακριβή. Ο αριθμός δεν έχει καμία σχέση με πολιτικές σκοπιμότητες, έχει βγει με υπηρεσιακούς παράγοντες», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1.

«Τίποτε δεν είναι χαλκευμένο. Μακριά από εμάς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες τέτοιες κατηγορίες», υπογράμμισε ο κ. Τόσκας. «Αυτές οι κατηγορίες προσβάλλουν την ΕΛ.ΑΣ. Αυτά που ακούγονται για 1 εκατομμύριο κόσμο αποτελούν διαστρέβλωση της πραγματικότητας», τόνισε ο αν. υπουργός, προσθέτοντας ότι αν συνέβαινε κάτι τέτοιο ο κόσμος θα έφτανε στους Αμπελόκηπους.

Υπενθυμίζεται ότι τα επίσημα στοιχεία που έδωσε η Ελληνική Αστυνομία εκτιμούν ότι 140.000 άνθρωποι πήραν μέρος στο συλλαλητήριο, ενώ οι διοργανωτές υποστηρίζουν ότι το πλήθος στα πέριξ του Συντάγματος ξεπέρασε το 1,5 εκατομμύριο. Το νούμερο αυτό προέκυψε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες που αναφέρουν συγκεκριμένα ότι 35.000 άτομα χωράει το Σύνταγμα, 25.000 η Αμαλίας και άλλα 25.000 η Βασιλίσσης Σοφίας.

Ο κ. Τόσκας ρωτήθηκε σε ΑΝΤ1 και ΕΡΤ γιατί δεν υπήρχε αναγραφή της ώρας στο βίντεο της αστυνομίας που δόθηκε στη δημοσιότητα για το συλλαλητήριο. Ο αν. υπουργός απάντησε ότι το βίντεο τραβήχτηκε στις 14:55 όπου ήταν η ώρα με τη μεγαλύτερη παρουσία κόσμου. «Η ημερομηνία στο βίντεο ήταν λάθος για αυτό σβήστηκε η ώρα που αναγραφόταν», είπε.