Σημαντικές ειδήσεις για το μέλλον της υποχρεωτικής θητείας στις Ένοπλες Δυνάμεις έβγαλε η σημερινή ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ταραντίλης επιβεβαίωσε όσα ακούγονται για αύξησης της θητείας στον Στρατό Ξηράς στους 12 μήνες. Άρα, από τον ερχόμενο Μάϊο, όπου οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα ξεκινήσει η εφαρμογή της συγκεκριμένης αλλαγής, η διάρκεια της θητείας σε όλα τα σώματα θα είναι 1 έτους. Ωστόσο, δεν αποκλείεται στην τελική απόφαση να υπάρχει «παραθυράκι 9μηνης θητείας» για όσους επιλέξουν να κάνουν όλο το στρατιωτικό τους στα σύνορα της χώρας. Φυσικά θα διατηρηθούν οι προβλέψεις για όσους δικαιούνται μειωμένη θητεία.

Για την αύξηση στη θητεία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε σε παλαιότερες δηλώσεις του πρωθυπουργού για την ανάγκη ενίσχυσης του έμψυχου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα» επιδίωξη του υπουργείου Άμυνας είναι να αυξηθεί η «οροφή» στον Στρατό Ξηράς από 68.300 μάχιμα στελέχη και κληρωτούς στους 93.500, που θα έπρεπε να είναι κανονικά και η συνολική οροφή του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων να φτάσει τις 133.000, ενώ σήμερα υπολογίζεται σε 100.000.

Όσον αφορά το αν υπάρχει ενδεχόμενο υποχρεωτικής στράτευσης στην ηλικία των 18 ο κ. Ταραντίλης τόνισε πως η κυβέρνηση δεν εξετάζει κάτι τέτοιο.