(upd08:38)Δεκτή έκανε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, την παραίτηση που υπέβαλε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, όπως είχε γράψει αποκλειστικά από τις 00:45 το πρωί σήμερα το bigbusiness. Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον κ. Παπαδημητρίου για την συνεισφορά του στο έργο της κυβέρνησης.

Λίγες ώρες μετά την παραίτηση της συζύγου του, Ράνιας Αντωνοπούλου, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου υπέβαλε τη δική του παραίτηση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, ο Αλ. Τσίπρας ευχαρίστησε για τη συνεισφορά του τον κ. Παπαδημητρίου.

Αμφότερες οι παραιτήσεις υποβλήθηκαν για λόγους ευθιξίας έπειτα από το θέμα που προέκυψε με το επίδομα ενοικίου που λάμβανε η, μέχρι χθες, πρώην αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας δεκτή την παραίτηση της κ. Αντωνοπούλου, την ευχαρίστησε «για την τριετή σημαντική προσφορά της».

Μετά τις παραπάνω εξελίξεις ανοιχτό είναι πλέον το ενδεχόμενο ανασχηματισμού.

Όπως είχε γράψει το www.bigbusiness.gr στις 00:45

 Έντονη είναι η φημολογία την τελευταία ώρα ότι έχει υποβάλει την παραίτησή του από την κυβέρνηση και ο σύντροφος της Ράνιας Αντωνοπούλου, ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, μετά από όσα συνέβησαν με την επιδότηση ενοικίου της κ.Αντωνοπούλου. Η παραίτηση φέρεται να υποβλήθηκε τηλεφωνικά, ενώ ο κ.Παπαδημητρίου, επέστρεψε απόψε εσπευσμένα από την Τρίπολη.