Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα επέλθει ρήξη μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων εκφράζει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα», που κυκλοφορεί αύριο Σάββατο.

«Αντί να συζητάμε για θέματα ουσίας των συνεργασιών, που είναι και θέματα ουσίας της δημοκρατίας, γίνεται μια αντιπαράθεση με μικροπολιτικούς όρους. Προφανώς και αντιλαμβάνομαι ότι και η τελευταία τους ελπίδα, που ήταν η ρήξη μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, δεν επέρχεται. Τους διαβεβαιώνω ότι δεν θα επέλθει», τονίζει η υπουργός.

Η κ. Γεροβασίλη σημειώνει ακόμα ότι «έχουμε χάσει πλέον το μέτρημα, καθώς δεν υπάρχει εβδομάδα τα τελευταία τρία χρόνια που να μην “καταρρέει η κυβέρνηση” ή να μην “προκηρύσσονται πρόωρες εκλογές”. Οι ευσεβείς πόθοι της αντιπολίτευσης, βέβαια, έχουν πάψει να απασχολούν εδώ και καιρό την ελληνική κοινή γνώμη. Είναι βολικό για την αντιπολίτευση να κρύβει την παντελή απουσία προτάσεων και επιχειρημάτων πίσω από καταστροφολογικές λογικές, στις οποίες τελικά αυτοεγκλωβίζεται».

Απαντώντας, τέλος, στις κατηγορίες της ΝΔ για προσπάθεια άλωσης του κράτους, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης καθιστά σαφές πως «θα συνεχίσουμε αταλάντευτοι στην αποδόμηση των μηχανισμών του κράτους που αυτοί έστησαν για να τους διαιωνίζει στην εξουσία. Δεν πρόκειται, λοιπόν, για την “άλωση του κράτους”. Πρόκειται για την “ημέρα ανεξαρτησίας” της δημόσιας διοίκησης, που ξημέρωσε στις 25 του Γενάρη του 2015».