Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος θα συζητηθεί την προσεχή Δευτέρα στη διαρκή επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την κύρωση της σύμβασης μεταξύ Δημοσίου και των ENERGEAN και ΚΑΒΑΛΑ ΟIL.

Tags:

«Καταφέραμε να μεταστρέψουμε το μείγμα της πολιτικής ώστε τα φορολογικά βάρη να κατανεμηθούν πιο δίκαια», ανέφερε μιλώντας στη Βουλή για τον προϋπολογισμό η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.

Μετά τη βουλευτή της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη και ο βουλευτής Γιάννης Κεφαλογιάννης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών ανοίγει το δρόμο «για αναγνώριση δήθεν μακεδονικής μειονότητας», μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού.

Ο Προϋπολογισμός του 2019 αλλάζει το πλαίσιο της πολιτικής, καθώς υπάρχει σε αυτόν προοδευτική φιλοκοινωνική αντζέντα, υπάρχουν πολιτικές δεσμεύσεις για δημόσια αγαθά όπως είναι η Παιδεία, η Υγεία και η Πρόνοια, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος κατηγόρησε την ΝΔ ότι την ενοχλεί πολύ αυτό γιατί απομακρύνεται το σενάριο επιστροφής της στην εξουσία.

Η κυβέρνηση έχει σχέδιο για να ξαναβγεί η Ελλάδα στο προσκήνιο, ανέφερε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος, παρεμβαίνοντας απόψε στη συζήτηση του Προϋπολογισμού.

Μέτρα διευκόλυνσης των επιχειρήσεων και ανακούφισης των οφειλετών τους επόμενους μήνες, προανήγγειλε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας απόψε στη συζήτηση του προϋπολογισμού.

Να παρουσιάσει αναλυτικά το ποσό που θα διέθετε ως κυβέρνηση για τον κοινωνικό προϋπολογισμό, κάλεσε τη ΝΔ ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή.

Την κατάθεση ενός ολοκληρωμένου νομοσχεδίου για την "ουσιαστική" ισότητα των φύλων σε κάθε τομέα της κοινωνικής δραστηριότητας, στην οικογένεια, στην πολιτική, στην εργασία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, στην παιδεία, στα ΜΜΕ, στους δήμους και τις Περιφέρειες, προανήγγειλε η υφυπουργός Εσωτερικών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό.

Επίθεση στην Αξιωματική Αντιπολίτευση εξαπέλυσε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης, κατά τη συζήτηση του νέου κρατικού προϋπολογισμού, κατηγορώντας την ότι οι ανήθικες πρακτικές που ακολούθησε επί δικής της διακυβέρνησης ήταν αυτές που οδήγησαν τη χώρα στη μεγάλη οικονομική κρίση.

Τους λόγους για τους οποίους θα υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό εξήγησε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ