Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018

Να σταθμίσουν με νηφαλιότητα τις θετικές προοπτικές που δημιουργούνται με την ψήφιση του νομοσχεδίου, ζήτησε από τις τοπικές κοινωνίες και τους εργαζόμενους ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης κατά τη διαδικασία ακρόασης φορέων, με την οποία συνεχίζεται ως αυτή την ώρα η συζήτηση και επεξεργασία του νομοσχεδίου «Διαρθρωτικά Μέτρα για την πρόσβαση στο λιγνίτη και το περαιτέρω άνοιγμα της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρισμού».

Η Βουλή των Ελλήνων προωθεί με γοργούς ρυθμούς τη δέσμευσή της, όπως εκφράστηκε από τον Πρόεδρό της κ. Νικόλαο Βούτση, να ενισχύσει οικονομικά τα τέκνα του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, ο οποίος έχασε τη ζωή του την ώρα του καθήκοντος.

Πεδίο μετωπικής σύγκρουσης, ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, αποτελεί στη Βουλή το νομοσχέδιο «Διαρθρωτικά Μέτρα για την πρόσβαση στο λιγνίτη και το περαιτέρω άνοιγμα της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρισμού» για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Χαράλαμπο Γκότση, ο οποίος του παρέδωσε την έκθεση της Επιτροπής για το έτος 2017. Στη συνάντηση παρέστη και ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων κ. Γεράσιμος Μπαλαούρας.

Θέμα ημερών είναι η προκήρυξη για την έκδοση των νέων ταυτοτήτων κατά τις τεχνικές προδιαγραφές και τα πρότυπα χωρών της ΕΕ που αξιοποιούν τα πλέον σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα.

Εξηγήσεις για την απόφασή της να μην προχωρήσει σε διώξεις για την υπόθεση Novartis και να επιστρέψει την δικογραφία στην τακτική Δικαιοσύνη έδωσε η Ειδική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής, με αυτό που τονίζεται να είναι πως σε αντίθετη περίπτωση θα παραγράφονταν οι ευθύνες των εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων.

(upd16:27)Στη διαμόρφωση μιας κοινής εθνικής θέσης απέναντι στη τουρκική προκλητικότητα, κάλεσε όλα τα κόμματα από το βήμα της Ολομέλειας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ενώ χαρακτήρισε παραλήρημα τη χθεσινή ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών. Στην ανάγκη εθνικής ομοψυχίας συμφώνησαν όλα τα κόμματα

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ