Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020

Συνεχίζονται οι κόντρες κυβέρνησης- αντιπολίτευσης για το νομοσχέδιο που αφορά τις δημόσιες συναθροίσεις.

«Είμαι σήμερα εδώ για να ακουστεί η φωνή όσων αγωνιούν για την δουλειά τους» ανέφερε από το βήμα της Βουλής η Φώφη Γεννηματά αναπτύσσοντας την επίκαιρη ερώτησή της προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την Οικονομία και την Εργασία.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής, νέα δέσμη μέτρων στήριξης της εργασίας και των επιχειρήσεων, συνολικού ύψους 3,5 δισ. Στο προσκήνιο η μείωση της προκαταβολής φόρου.

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής, από την πλειοψηφία της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για τις "Δημόσιες Υπαίθριες Συναθροίσεις".

Συνεδρίαση της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης με αντικείμενο την απόφαση του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης για τη Novartis, ζητούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στην προανακριτική επιτροπή.

(update) «Η κυβέρνηση φέρνει με ταχύτητα και συνέπεια χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει ανάγκη η οικονομία, η αγορά και οι κοινωνία» ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζαββός κατά την συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια επί των άρθρων και του συνόλου του νομοσχεδίου για το "Πλαίσιο χορήγησης μικροχρηματοδοτήσεων, ρυθμίσεις χρηματοπιστωτικού τομέα και άλλες διατάξεις".

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με θέμα «Σε νέα αδιέξοδα στην οικονομία και την εργασία οδηγεί η πολιτική της κυβέρνησης» κατέθεσε η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Η δημοσιοποίηση του ηχητικού αποσπάσματος της ιδιωτικής συνομιλίας Μιωνή-Παππά εμπίπτει στις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα για το έγκλημα της κατασκοπείας και την παραβίαση μυστικών της Πολιτείας, ανέφερε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, που εξετάστηκε για 6η ημέρα από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Με τη διαμόρφωση ευρύτερης ομοφωνίας ξεκίνησε στην Ολομέλεια η συζήτηση και ψήφιση επί της Αρχής του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών «Πλαίσιο χορήγησης μικροχρηματοδοτήσεων, ρυθμίσεις χρηματοπιστωτικού τομέα και άλλες διατάξεις».

Χρήσιμο αναπτυξιακό εργαλείο, αλλά μόνο όταν ακολουθούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις, χαρακτήρισε τις μικροπιστώσεις ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής, Γιάννης Δραγασάκης, από το βήμα της Βουλής.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ