Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2019

Τη μείωση της προκαταβολής φόρου και των συντελεστών φορολογίας εισοδήματος Νομικών Προσώπων και την εξαίρεση των εισοδημάτων των ΑμεΑ σε ποσοστό 67% και άνω, από την εισφορά κοινωνικής αλληλεγγύης, προτείνει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ μέσω τριών τροπολογιών της που κατέθεσε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Θέματα που αφορούν την αντιμετώπιση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, μισθοδοσίας προσωπικού στο Δημόσιο, της θητείας του ειδικού διαχειριστή της ΕΡΤ, καθώς και θέματα δημοσίων συμβάσεων, αντιμετωπίζει νέα κυβερνητική τροπολογία.

Δεκτό -κατά πλειοψηφία- έγινε από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Φορολογική μεταρρύθμιση με αναπτυξιακή διάσταση για την Ελλάδα του αύριο».

Συνέντευξη στον Real FM 97,8 παραχώρησε ο  κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο θέμα της τουρκικής προκλητικότητας, ενώ επιτέθηκε στον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, για τα όσα είπε στο συνέδριο της ΝΔ.

Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την απελευθέρωση της αγοράς Ενέργειας, τον εκσυγχρονισμό της ΔΕΗ, την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και την στήριξη των ΑΠΕ.

Το κλειδί της αποτυχίας της χώρας τα τελευταία χρόνια είναι το τεράστιο επενδυτικό κενό, βασική αιτία του οποίου είναι η υπερφορολόγηση των επενδύσεων, τόνισε στην ομιλία του κατά την επεξεργασία του Προϋπολογισμού έτους 2020, από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης. Το δώρο των 700 εκατ. σε μεγάλες επιχειρήσεις, δεν είναι κίνητρο επενδύσεων ανέφερ νωρίτερα ο ειδικός εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Αθανάσιος Μωραΐτης.

Για κομματικές και πελατειακές σχέσεις, κατηγορεί τον Κυρ. Μητσοτάκη η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, με αφορμή τις τοποθετήσεις των διοικητών στα Νοσοκομεία.

Άκρως αποκαλυπτική ήταν η πρώην γραμματέας του Κ. Φρουζή, σχετικά με τις δοσοληψίες της εταιρείας με σημαίνοντα πρόσωπα της κυβέρνησης Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ δήλωσε ότι δεν δέχθηκε καμία πίεση από εισαγγελείς και ότι είχε κλέισει πάνω από μία συναντήσεις Λοβέρδου-Φρουζή.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ