Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020

Για ένα προϋπολογισμό "που στοχεύει στην υπέρβαση της υγειονομικής κρίσης, με την οικονομία σε λειτουργία και την κοινωνία όρθια" μίλησε ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, μιλώντας κατά τη δεύτερη ημέρα επεξεργασίας του κρατικού προϋπολογισμού 2021, στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σήμερα ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής

Για ένα «σημαντικό νομοσχέδιο» το οποίο «προσθέτει ακόμα μία δέσμη μέτρων» στη «συνέχιση ελάφρυνσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων και της απασχόλησης μέσω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών», έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας».

Στην Ολομέλεια εισάγεται σήμερα, Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, και ψηφίζεται μέχρι το βράδυ το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές ρυθμίσεις και διατάξεις για την ενίσχυση των ανέργων».

Για ένα σχέδιο προϋπολογισμού που είναι ανεφάρμοστο, ατελέσφορο και κυρίως προσωρινό, έκανε λόγο ο γενικός εισηγητής του Κινήματος Αλλαγής, Κ. Σκανδαλίδης, ο οποίος εξέφρασε την εκτίμηση ότι «δεν θα μας συνοδεύει στη διάρκεια του επόμενου χρόνου». Εισηγήσεις και από Καραθανασόπουλο, Βιλιάρδο-Παρέμβαση Κουτεντάκη

Η Aegean έχει όλα τα χαρακτηριστικά του εθνικού αερομεταφορέα και είναι αναγκαία συνθήκη η κρατική της ενίσχυση για την επιβίωση της τουριστικής μας βιομηχανίας. Η απόφαση της κυβέρνησης είναι να τη στηρίξουμε για λόγους εθνικούς. Ταυτόχρονα, το ελληνικό δημόσιο έχει το δικαίωμα εξαγοράς μετοχών της εταιρίας όποτε το κρίνει σκόπιμο, μειώνοντας το ρίσκο».

Με διατάξεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για την περιστολή του λαθρεμπορίου, το οποίο κατατέθηκε χθες στη Βουλή, κλείνει η «τριχορδία» των κινήτρων με στόχο την προσέλκυση αλλοδαπών φορολογούμενων στην Ελλάδα.

Για επικίνδυνη καθυστέρηση στην επίταξη ιδιωτικών κλινών κάνει λόγο ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος, ωστόσο, τονίζει πως η επίταξη δεν πρέπει να γίνει με όρους υπέρ των ιδιωτών.

Σειρά τροπολογιών, που μεταξύ άλλων προβλέπουν έργα αποκατάστασης των περιοχών που επλήγησαν από τον Ιανό, συμπληρωματικό κρατικό Προϋπολογισμό ύψους 900 εκ. για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την ενίσχυση των επενδύσεων των ΚΤΕΛ καθώς και ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών, κατατέθηκαν αργά χθες το βράδυ στη Βουλή.

Την άμεση ανάγκη «επίταξης των ιδιωτικών Μονάδων Υγείας της Θεσσαλονίκης», για να αντιμετωπιστεί η κρίσιμη κατάσταση εκεί, τόνισε ο γραμματέας του ΜεΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στη Βουλή, στη συζήτηση για την πανδημία.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ