Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018

Την απόλυτη πλειοψηφία του αριθμού των βουλευτών συγκέντρωσε η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης και για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία αναφέρονταν στην πρόταση.

Για εκτόξευση απειλών με «αγοραίο τρόπο» και απειλές για ειδικά δικαστήρια που συνδυάζονται με «δακτυλικά αποτυπώματα» από τον Αντώνη Σαμαρά, έκανε λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ενώ είπε ότι η υπόθεση Novartis είναι σκάνδαλο πρώτου βαθμού με εμπλοκή εκατοντάδων γιατρών και, πιθανώς, πολιτικών προσώπων.

Για σκευωρία την οποία έστησε ο πρωθυπουργός «με πρακτικές αρχισυμμορίτη», έκανε λόγο ο λόγο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος και προανήγγειλε αγωγές για συκοφαντική δυσφήμιση.

Για άθλιες συκοφαντίες, σαθρές κατηγορίες, σκευωρία που βγάζει μάτι και γελοίο κατηγορητήριο έκανε λόγο ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στη Βουλή. Κρεσέντο απειλών ακόμα και με ειδικά δικαστήρια!

Για συκοφαντική επίθεση και σκευωρία, η οποία μάλιστα θωρακίζει τον κ. Κουρουμπλή, έκανε λόγο ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής της ΔΗΣΥ, Ευάγγελος Βενιζέλος. «Δεν θέλουμε παραγραφή, θέλουμε έρευνα ουσίας για απιστία και δωροδοκία», ενώ υποστήριξε ότι η μόνη λύση είναι οι εκλογές! «Δεν θα αφήσουμε να θάψουν το μέλλον της χώρας στη λάσπη», ανέφερε. 

«Το σκάνδαλο Novartis είναι παγκόσμιο αλλά με ιδιαίτερη ελληνική πτυχή, αποτελεί ένα από τα παγόβουνα τα οποία βούλιαξαν τη χώρα», τόνισε είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης και διέψευσε τον ισχυρισμό του Άδωνι Γεωργιάδη ότι επί των ημερών του δεν δόθηκαν 65 εκατ. ευρώ στη Novartis. Σφοδρή αντιπαράθεση με Άδωνι Γεωργιάδη.

Δεν έλαβε καμία απόφαση που να ζημίωσε το κράτος και δεν δωροδοκήθηκε υποστήριξε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς από το βήμα της Βουλής, ενώ ανέφερε ότι τις καταθέσεις των μαρτύρων είναι γεμάτες από αοριστίες. Παράλληλα είπε ότι η Novartis τον πολεμούσε.

Για σκευωρία την οποία έστησαν ο πρωθυπουργός Αλέξης, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η γενική επιθεωρήτρια δημόσιας διοίκησης Μαρία Παπασπύρου έκανε λόγο μιλώντας στη Βουλή στη συζήτηση για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης και ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ζητήσει να δικαστεί και να μην κρυφτεί πίσω από την παραγραφή.

«Όταν ασχολείται κάποιος σε αυτήν τη χώρα με την πολιτική, είναι προετοιμασμένος να δεχθεί κριτική που πολλές φορές είναι και άδικη και αυστηρή. Δεν είχα, όμως, ποτέ φανταστεί ότι θα βρισκόμουν σε αυτό το βήμα να δώσω εξηγήσει ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση ενός σκανδάλου, εν προκειμένω στο σκάνδαλο της NOVARTIS», με αυτά τα λόγια άνοιξε την ομιλία του ο πρώην υπουργός Υγείας, Γιώργος Κουτρουμάνης, δηλώνοντας όχι μόνο ξαφνιασμένος αλλά και εξοργισμένος.

Στη δικογραφία κάτω από τον τίτλο «προκύπτουσες ενδείξεις» ουδένα στοιχείο υπάρχει που να με συσχετίζει με ενοχή, τόνισε ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος διατύπωσε την οργή του για το γεγονός ότι επανέρχεται στο βήμα της Βουλής για να μιλήσει για μια δικογραφία.