Βγήκαμε δεύτερη φορά στις αγορές και θα βγούμε και τρίτη, για να εξέλθουμε από τα μνημόνια χωρίς την προληπτική γραμμή στήριξης, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής και προανήγγειλε και άλλη έξοδο στις αγορές μετά το swap.

Για την υπερβολική φορολόγηση της μεσαίας τάξης ο κ. Τσακαλώτος είπε  πως ήταν οι προηγούμενες κυβερνήσεις μείωσαν το εισόδημα των πολιτών κατά 25% και άφησαν την ίδια στιγμή ανεξέλεγκτη τη φοροδιαφυγή.

«Όταν μειώθηκε κατά 25% το εισόδημα των πολιτών ήταν ταξική αγάπη; Όταν δεν κάνατε τίποτα για την φοροδιαφυγή και είχαμε 6-7 ποσοστιαίες μονάδες υστέρηση στην φορολογία ήταν υπέρ των μεσαίων τάξεων», αναρωτήθηκε και προσέθεσε πως σε μια χώρα που έχασε το 25% του ΑΕΠ το να δίδεται προτεραιότητα στην ανθρωπιστική κρίση δεν είναι λάθος.

«Η διανομή του κοινωνικού μερίσματος είναι μέρος μίας συνολικής απάντησης στην κρίση και όχι η απάντηση όπως λέει η αντιπολίτευση. Δεν είναι ελεημοσύνη, δεν είμαστε ευεργέτες, δεν είναι το καλύτερο που θέλουμε. Δεν ζούμε στους καλύτερους κόσμους αλλά είναι καλύτερο από το να σηκώσουμε τα χέρια και να πάμε σπίτια μας. Εμείς δεν θα πάμε σπίτι μας», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η στρατηγική της κυβέρνησης είναι η στήριξη της μεσαίας τάξης και των κατωτέρων στρωμάτων η οποία θα βγάλει την χώρα από την κρίση. «Αυτή είναι ταξική πολιτική που βασίζεται στους εργαζόμενους και σε ένα μέρος της μεσαίας τάξης», ανέφερε χαρακτηριστικά.