«Είναι ιστορική η πρόταση δυσπιστίας που έγινε για έναν και μόνο λόγο. Για ένα εθνικό ζήτημα που ταλαιπωρεί τη χώρα εδώ και δεκαετίες» είπε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς και πρόσθεσε ότι «η ψήφος των βουλευτών, το Σάββατο, κατά της πρότασης δυσπιστίας ανοίγει τον δρόμο για τις Πρέσπες».

Ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι «στόχος αυτής της πρωτοβουλίας που ανέλαβε η ΝΔ είναι να αποδομηθεί η συμφωνία με την πΓΔΜ την οποία η κυβέρνηση δεν έθεσε στην έγκριση της Βουλής».

Ο βουλευτής της ΝΔ είπε όμως και ότι ο άλλος λόγος για την ανάληψη αυτής της πρωτοβουλίας είναι για να πάρει ο καθένας την ευθύνη απέναντι στη συνείδησή και στην ιστορία για τη στήριξη αυτής της συμφωνίας.

«Η ψήφος των βουλευτών, το Σάββατο, κατά της πρότασης δυσπιστίας ανοίγει τον δρόμο για τις Πρέσπες. Η υπερψήφιση της πρότασης δυσπιστίας ακυρώνει αυτή τη συμφωνία. Ο κάθε βουλευτής τοποθετείται και ή συνυπογράφει μαζί με τον κ. Κοτζιά, την Κυριακή αυτή τη συμφωνία, ή τον αποτρέπει από το να πάει και να την υπογράψει. Δεν κρυβόμαστε πια! Θα σας δούμε όλους το Σάββατο» είπε ο Γιώργος Γεωργαντάς και πρόσθεσε ότι ο κ. Τσίπρας έπρεπε να πάρει την έγκριση της Βουλής προτού υπογράψει.

Δείτε εδώ: τις τοποθετήσεις των βουλευτών για την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ