Υπέρ της συμφωνίας για το ονοματολογικό τάχθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στην ομιλία του στη Βουλή, διευκρινίζοντας πάντως ότι έχει και τρωτά σημεία, όπως ότι η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να επιμείνει στο «πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας». Δεν μεταβάλλω τις απόψεις μου σε κρίσιμα θέματα για την πατρίδα, επειδή φυσάει ο αέρας ανάποδα, τόνισε.

Ο κ. Θεοδωράκης επιτέθηκε στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο λέγοντας ότι η στάση του είναι τυχοδιωκτική και επικίνδυνη. «Μας λέει ότι δεν μπορεί να κάνει πίσω στις αρχές του. Ποιες αρχές του; Γελάνε οι πέτρες και τα έδρανα. Μιλάμε για τον άνθρωπο που έχει βάλει τόσες κόκκινες γραμμές όσες και τα ψέματά του», ανέφερε.

Ο πρόεδρος του Ποταμιού απευθυνόμενος στον Νίκο Κοτζιά είπε θα έπρεπε να δώσετε πρόσβαση σε όλους τους αρχηγούς στα απόρρητα έγγραφα, δεδομένου ότι ο υπουργός Εξωτερικών χρησιμοποιεί τις διαπραγματεύσεις του παρελθόντος ως επιχείρημα στην αντιπαράθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Η βοήθεια στην πατρίδα δε σημαίνει βοήθεια στους ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας δεν τελειώνει με την υπάρχουσα κυβέρνηση», τόνισε.

«Έχω στοχοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν βλέπω την πολιτική με τα μάτια του θιγμένου» εξήγησε ο κ. Θεοδωράκης.

«Δε θα αλλάζω τις απόψεις μου επειδή φυσάει ο αέρας ανάποδα», ξεκαθάρισε. Στο πλαίσιο αυτό, άσκησε κριτική και στη στάση της αντιπολίτευσης. Για πολλούς κεντρώους και φιλελεύθερους πολίτες είναι ανεξήγητη η στάση της ΝΔ, γιατί οι παραχωρήσεις στα άκρα τα δυναμώνουν, υπογράμμισε.

Θα ήταν άτοπο να καταψηφίσουμε την πρόταση δυσπιστίας

«Θα ήταν άτοπο και πράξη λειτουργικής πολιτικής αγραμματοσύνης να καταψηφίσουμε την πρόταση δυσπιστίας», ανέφερε σχετικά με τη στάση που θα κρατήσει το Ποτάμι στη ψηφοφορία που θα ακολουθήσει.

Διαβάστε ΕΔΩ τις σημαντικότερες τοποθετήσεις στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ