Δεν εμπιστευόμαστε αυτήν την κυβέρνηση πουθενά και για κανένα θέμα, ειδικά στα εθνικά θέματα, ανέφερε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, επαναλαμβάνοντας το αίτημά της για εκλογές. Για τη συμφωνία με τα Σκόπια είπε πως έχει θετικά σημεία, όμως κάλεσε τον πρωθυπουργό να μην βιαστεί να υπογράψει γιατί πρέπει να γίνουν αλλαγές.

«Είναι αυτονόητο ότι δεν εμπιστευόμαστε αυτή την κυβέρνηση. Ούτε στην οικονομία, ούτε στους θεσμούς, ούτε στην κοινωνική πολιτική, ούτε στην ασφάλεια, ούτε στις διαπραγματεύσεις, ούτε  στα εθνικά θέματα. Πουθενά και για κανένα θέμα», τόνισε η κ. Γεννηματά.

Επιτέθηκε στην κυβέρνηση και τη χαρακτήρισε ανίκανη και επικίνδυνη. «Δεν διαλύσατε μόνο το σήμερα, ναρκοθετείτε και το αύριο. Η περίφημη καθαρή έξοδος δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα 4ο μνημόνιο χωρίς χρήματα με την υπογραφή σας κ. Τσίπρα», ανέφερε.

Απευθυνόμενη στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, ανέφερε πως δεν χρειάζονται υποδείξεις. «Για το περιεχόμενο της συμφωνίας θα μιλήσουμε εμείς, ο ελληνικός λαός, γιατί εμάς αφορά και τα δικά μας εθνικά συμφέροντα», σημείωσε.

Σχολιάζοντας τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, επεσήμανε ότι ήταν λάθος της κυβέρνησης να προχωρήσει σε «εν κρυπτώ» διαπραγμάτευση, ενώ την κατηγόρησε πως υπογράφει τη συμφωνία χωρίς τη συναίνεση των ΑΝΕΛ και του προέδρου τους, Πάνου Καμμένου.

«Πιστεύουμε στη λύση, αλλά όχι σε οποιαδήποτε λύση» τόνισε η κ. Γεννηματά και ανέφερε πως η συμφωνία πάσχει, καθώς η υλοποίησή της δεν εξαρτάται από την Ελλάδα αλλά από τις ενέργειες της ΠΓΔΜ. Αναγνώρισε όμως ότι η συμφωνία έχει θετικά σημεία, υπογράμμισε πως πρέπει να υπάρξουν αλλαγές σε αυτήν, προτού υπογραφεί και κάλεσε τον πρωθυπουργό να μην βιαστεί να υπογράψει.

Διαβάστε ΕΔΩ τις σημαντικότερες τοποθετήσεις στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ