Αίτημα προ ημερήσιας συζήτηση στη Βουλή για τη φοροδιαφυγή προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη συζήτηση για την πώληση βλημάτων του Ελληνικού Στρατού Ξηράς στη Σαουδική Αραβία.

Η αλληλογραφία του υπουργού Εξωτερικών γίνεται με απόρρητα τηλεγραφήματα, επισήμανε ο πρωθυπουργός και ανέφερε ότι δεν θα καταθέσει στη Βουλή τα έγγραφα με την απάντηση του πρέσβη μας στο Ριάντ, αλλά θα τα δώσει στους αρχηγούς των κομμάτων να τα διαβάσουν.

Προσέθεσε ότι τέσσερις μέρες μετά την επικύρωση της πιστοποίησης, ο πρέσβης έστειλε τηλεγράφημα στον ΥΠΕΞ που έλεγε ότι υπάρχει μια αξιόπιστη πηγή κοντά στον υπουργό Άμυνας Σαουδικής Αραβίας που λέει πως πρέπει να έρθει στην Αθήνα για να άμεση διαβούλευση, το όνομα αυτού κ. Ζορζ Σφακιανάκης, προσέθεσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως ούτε αυτός είναι η Σαουδική πλευρά, είναι ενδιάμεσος και αυτός, και προσέθεσε:

Να ζητήσετε συγνώμη κ. Μητσοτάκη από τον υπουργό Άμυνας, τον υπουργό Εξωτερικών και το διπλωματικό σώμα, δεν κάνετε κακό στην κυβέρνηση αλλά στη χώρα κ. Μητσοτάκη.

Όπως είδατε απάντησα επί της ουσίας, αλλά δεν θα αποφύγετε τη συζήτηση για τη φοροδιαφυγή, θα καταθέσω αίτημα για προ ημερήσιας συζήτηση στη Βουλή για τη φοροδιαφυγή, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.