Την έκρηξη του πρωθυπουργού προκάλεσε η αναφορά του προέδρου της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη στον χουντικό Σπαντιδάκη και η σύγκριση με τον Ευ. Αποστολάκη. Μίλησε για προσβολή στο δημοκρατικό φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων. Σέβομαι τον Ναύαρχο, θεωρώ λάθος ότι ανέλαβε τη θέση, απάντησε ο κ. Μητσοτάκης.

Να ανακαλέσει αμέσως τη σύγκριση που έκανε ο κ. Μητσοτάκη στην ομιλία του, του μέχρι χθες αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελου Αποστολάκη, με τον στρατηγό της Χούντας Σπαντιδάκη, ζήτησε σε υψηλούς τόνους ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη συζήτηση επί της πρότασής του για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Παίρνοντας τον λόγο μετά τον αρχηγό της ΝΔ, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι δεν του επιτρέπει να προσβάλει έναν άνθρωπο που έχει υπηρετήσει από το 1976 τη Δημοκρατία και τις Ένοπλες Δυνάμεις, σημειώνοντας ότι είναι μία μεγάλη πρόκληση απέναντι στο δημοκρατικό φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Θεωρώ, και πιστεύω άθελά του, ότι ο Κ. Μητσοτάκης υπέπεσε σε ένα κολοσσιαίο ατόπημα, όχι απέναντι στο πρόσωπο, αλλά απέναντι στις Ένοπλες Δυνάμεις» τόνισε ο Αλ. Τσίπρας και συνέχισε: «να ανακαλέσετε. Αυτό είναι μία μεγάλη προσβολή απέναντι στο δημοκρατικό φρόνημα των Ένοπλων Δυνάμεων. Δεν σας επιτρέπω να προσβάλλετε ένα άνθρωπο που δεκαετίες έχει υπηρετήσει την σημαία με τον αυλικό της χούντας. Είναι ντροπή και να ανακαλέσετε. Δεν σας επιτρέπω να προσβάλετε το δημοκρατικό φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων’.

Μητσοτάκης: Σέβομαι τον Ναύαρχο, θεωρώ λάθος ότι ανέλαβε τη θέση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι ο τελευταίος αξιωματικός που ανέλαβε κυβερνητική θέση ήταν ο κ. Σπαντιδάκης. «Το ανέφερα αυτό γιατί καμία κυβέρνηση στην μεταπολίτευση δεν παραβίασε τον άγραφο κανόνα μεταξύ στρατιωτικής και πολιτικής εξουσίας. Σέβομαι τον Ναύαρχο Αποστολάκη ως αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων. Θεωρώ λάθος ότι ανέλαβε την θέση και το λέω δημόσια».

 «Χαίρομαι για την μερική ανασκευή σας», απάντησε ο Αλ. Τσίπρας.