Επιζήμια για τη χώρα χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι εκχωρεί στα Σκόπια εθνικά δικαιώματα της ελληνικής Μακεδονίας.

«Λίγο πριν λήξει η θητεία σας -και παρά τη συντριπτική βούληση του ελληνικού λαού που είναι απέναντι - αντί να αναζητείτε ευρείες πλειοψηφίες σε κορυφαία ζητήματα όπως αυτό, προχωράτε με υστεροβουλία στην ψήφιση της Συμφωνία. Στόχευση και τακτική του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να διχάσει τη ΝΔ και αφού δεν κατάφερε να το κάνει αυτό, προσπάθησε και διέλυσε άλλα κόμματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας, κατά τη συζήτηση της Συμφωνίας στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.

Ο κ. Κικίλιας υποστήριξε ότι από τη Συμφωνία η Ελλάδα πήρε ήσσονος σημασίας ανταλλάγματα, υποστηρίζοντας ότι σκοπός της διαπραγμάτευσης δείχνει ότι ήταν να ωφεληθούν τα Σκόπια. Ζήτησε, ακόμα, να κατατεθεί η επιστολή παραίτησης του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, πριν -όπως είπε- «ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους έξι πρόθυμους βουλευτές δεσμεύσουν τη χώρα σε μια μη αναστρέψιμη πορεία».

«Υπάρχουν και άλλα θέματα σε αυτήν την άκρως προβληματική Συμφωνία που σκοπίμως δεν θέλετε να θίξετε: όπως τι θα γίνει με τα εμπορικά προϊόντα τα οποία αφήσατε έξω από τη συζήτηση», σημείωσε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ και κατηγόρησε την κυβέρνηση για μικροπολιτικό παιχνίδι που -όπως ανέφερε- «επικαλείται την σκοπιανή επιχειρηματολογία και αυτό κάτι λέει». Σημείωσε, επίσης, ότι την ίδια στιγμή η ρητορική του Σκοπιανού πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ αποδεικνύει ότι εμπεριέχει τη μακεδονική γλώσσα και εθνότητα και αποκαλύπτει τους σκοπούς της γείτονος χώρας.

«Σε περίπτωση που μια άλλη κυβέρνηση των Σκοπίων εγείρει αλυτρωτικά θέματα δεν έχετε σκεφτεί τις επιπτώσεις που θα δημιουργηθούν σε μια αποσταθεροποιημένη περιοχή όπως τα Βαλκάνια» συμπλήρωσε ο κ. Κικίλιας και κατέληξε: «Διαλύσατε δύο κόμματα για τους μικροπολιτικούς σκοπούς σας αποκαλύπτοντας ότι το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς που μας κραδαίνετε, δεν υπάρχει. Στο τέλος της διακυβέρνησής σας δεν μπορεί να πηγαίνετε απέναντι στο ελληνικό λαό».

Δείτε επίσης: