Πλήρη στήριξη στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη έδωσε με παρέμβασή του σχετικά με τις τράπεζες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και κάλεσε την  αντιπολίτευση να έχει στάση ευθύνης.

«Δεν είναι ωραίο να μιλάει ο κ. Δραγασάκης, να προσπαθεί να ανεβάσει το επίπεδο της συζήτησης και να βλέπουμε τις αντιδράσεις την ίδια μέρα, που θέλουν μόνο και μόνο να δημιουργήσουν πρόβλημα. Και νομίζω ότι όλοι έχουμε ευθύνη να γίνεται η συζήτηση σε αυτή την βάση», ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος.

Στην παρέμβασή του στην Βουλή ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε αρχικά πως «να πω ότι συμφωνώ με τον κ. Θεοχάρη ότι πρέπει να μιλάμε σοβαρά, αλλά αυτό θέλει όλες τις πλευρές να έχουν μία σοβαρότητα. Δηλαδή, για τις τράπεζες που το αναφέρατε, ξέρουμε ότι οι τράπεζες πέρασαν τα stress tests, ξέρουμε ότι οι τράπεζες φτάνουν τους στόχους τους, ξέρουμε ότι οι τράπεζες κάνουν ιδιωτικές παρεμβάσεις για να μειώσουν τα κόκκινα δάνειά τους, ξέρουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση διαχειρίζεται ένα σύστημα εγγυήσεων που θα βοηθήσει περισσότερο στη μείωση των κόκκινων δανείων».

Πρόσθεσε δε, ότι «όταν ο κ. Δραγασάκης κάνει μία συζήτηση, αυτή η συζήτηση απαιτεί και από την άλλη μεριά να μπούμε στην ουσία αυτών που είπε και όχι ξαφνικά να πούμε ότι ο κ. Δραγασάκης λέει ότι οι τράπεζες έχουν πρόβλημα! Ο κ. Δραγασάκης ανέλυσε πώς βλέπει η κυβέρνηση το θέμα των τραπεζών.

Δημιουργούμε πλαίσιο μείωσης των κόκκινων δανείων, για να χρηματοδοτηθεί η πραγματική οικονομία

Είμαστε μία κυβέρνηση που νομίζουμε ότι έχουμε δημιουργήσει ένα πλαίσιο και θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε ένα πλαίσιο, στο οποίο οι τράπεζές μας και θα μειώσουν τα κόκκινα δάνεια και θα μπορέσουν να αρχίσουν να δανείζουν στην πραγματική οικονομία, και από πράξεις που κάνουν οι ίδιες και από πράξεις που κάνουμε σε συνεννόηση με αυτές, σε αυτό το πλαίσιο. Δεν είναι ωραίο να μιλάει ο κ. Δραγασάκης, να προσπαθεί να ανεβάσει το επίπεδο της συζήτησης και να βλέπουμε τις αντιδράσεις την ίδια μέρα, που θέλουν μόνο και μόνο να δημιουργήσουν πρόβλημα. Και νομίζω ότι όλοι έχουμε ευθύνη να γίνεται η συζήτηση σε αυτή την βάση».