Να σταματήσει η ΝΔ την καταστροφολογία και να ανεβάσει στοιχειωδώς το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου, δήλωσε μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς και είπε ότι είναι υπερβολή το να χαρακτηρίζεις ακροδεξιό τον Παπαχριστόπουλο.

«Στην Ελλάδα υπάρχει ακροδεξιά και λέγεται Χρυσή Αυγή και καταλαμβάνει τα άκρα δεξιά έδρανα του κοινοβουλίου. Παλαιότερα ήταν το ΛΑΟΣ το οποίο διέσπειρε ιδέες και στελέχη στην ελληνική κοινωνία και στο ελληνικό πολιτικό σύστημα», δήλωσε κ. Παππάς.

«Το να ερχόμαστε εδώ και να λέμε ακροδεξιό τον Παπαχριστόπουλο, ο οποίος έχει φάει μήνες και χρόνια σε ανθρωπιστικές αποστολές, είναι υπερβολή. Και θα βάλω την υπογραφή μου και εγώ σε αυτό που είπε ο κ. Παπαχριστόπουλος, ότι ο Πάνος Καμμένος ως υπουργός Άμυνας, κινητοποίησε τις Ένοπλες Δυνάμεις για μπορέσουμε πάρα πολύ γρήγορα να ανταποκριθούμε στις ανάγκες που γέννησε το προσφυγικό πρόβλημα», είπε ο Νίκος Παππάς.

«Εν πάση περιπτώσει υπάρχουν πρωτοβουλίες αυτής της κυβέρνησης που ένας αριστερός τις λέει αριστερές, ένας κεντρώος μπορεί να τις πει δίκαιες. Μπορεί να τις πει όπως θέλει τέλος πάντων. Όμως ακροδεξιές δεν είναι. Πρωτοβουλίες για τη στήριξη των χαμηλών εισοδημάτων τις οποίες οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τις ψήφισαν αλλά αυτοί που τους χαρακτηρίζουν ακροδεξιούς δεν τις ψήφισαν. Για το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, για την κάλυψη όλων των ανασφάλιστων στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και μια σειρά άλλα», τόνισε.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής συνέστησε στη ΝΔ «να σταματήσει την καταστροφολογία και να ανεβάσει στοιχειωδώς το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου από το κουτσομπολιό, τα σκίτσα του Αρκά και μερικά fake news τα οποία με αξιοθαύμαστη ταχύτητα βρίσκουν το δρόμο από το twitter στο βήμα της Βουλής και στα χείλη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

«Έχει ακουστεί ένας ορυμαγδός κριτικής απέναντι στον υπουργό Υποδομών όταν είχε ανοίξει η κόντρα με την παγκόσμιας εμβέλειας εταιρεία υπηρεσιών, και ήρθε βεβαίως τώρα η δικαίωσή του. Θα έλεγα λοιπόν πως όσοι είχαν ασκήσει κριτική, οφείλουν σε ένδειξη αυτοσεβασμού να επανέλθουν δημοσίως και να παραδεχθούν την πραγματικότητα: Ότι το ευρωπαϊκό δικαστήριο έκρινε ότι πρόκειται για υπηρεσίες μεταφορών και τα κράτη-μέλη έχουν δικαίωμα-υποχρέωση να τις ρυθμίζουν», είπε επίσης ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Η κυβέρνηση, είναι η πρώτη που θέλει να κάνει αξιοποίηση νέων τεχνολογιών, «δεν θα γίνει όμως η αξιοποίηση νέων τεχνολογιών, όχημα παραβίασης κάθε είδους ρύθμισης και παραβίασης κάθε στοιχειώδους εργατικής νομοθεσίας» ή, όπως πρόσθεσε, «να κάνει η πολιτεία ότι δεν βλέπει, γιατί αυτό θα ήταν ανήθικο».

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην απόφαση για τον ΦΠΑ στα νησιά. Ο Νίκος Παππάς σχολιάζοντας τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης, μίλησε για περίσσευμα υποκρισίας και υπογράμμισε: «Την ίδια στιγμή που είμαστε απολύτως ειλικρινείς απέναντι στο λαό για το θέμα των νησιών, αποφασίζουμε και δίνουμε και παραπάνω μέρισμα στους ανθρώπους που πλήττονται από την αύξηση του ΦΠΑ».

Για το νομοσχέδιο είπε πως «έχουμε την ολοκλήρωση ενός πρώτου σημαντικού νομοθετικού πλαισίου γύρω από το Διάστημα και την ανάπτυξη αυτού του τομέα, έχουμε την κύρωση της σύμβασης με τον Ηellas Sat η οποία πολλαπλασιάζει τις δυνατότητες της Ελλάδας στο διάστημα με έξι αναμεταδότες και 17 χρονοαναμεταδότες και τους τρεις κόμβους τηλεπικοινωνιών που θα δώσουν τη δυνατότητα σε φορείς του δημοσίου να έχουν τα δικά τους κανάλια επικοινωνίας».

Ο Νίκος Παππάς είπε πως αυτή η νομοθεσία έχει αρχίσει να παράγει αποτελέσματα πριν ακόμα πάρει ΦΕΚ, και επισήμανε πως με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος ανακοινώθηκε η ίδρυση θερμοκοιτίδας νεοφυών επιχειρήσεων διαστημικών εφαρμογών, οι οποίες προσπαθούσαν μόνες τους όλα τα προηγούμενα χρόνια. «Αυτό είναι μια ακόμη αναγνώριση ότι η Ελλάδα κάνει βήματα στο χώρο των νέων τεχνολογιών και τα κάνει γοργά», είπε ο Νίκος Παππάς και επισήμανε ότι προτού δημοσιευθεί το νομοσχέδιο υπεγράφη και η συνεργασία με την ΟΗΒ, κολοσσό στην Ευρώπη στον τομέα του διαστήματος

. «Δεν χρειάζεται μεμψιμοιρία. Πίστη στις δυνάμεις μας χρειάζεται», είπε ο Νίκος Παππάς παρατηρώντας ότι υπάρχει μια σαφής στάση που φέρνει την πλειονότητα των δημοκρατικών δυνάμεων στη συνειδητοποίηση ότι η Ελλάδα έχει μεγάλες δυνατότητες που δεν πρέπει να μένουν αναξιοποίητες.

Αναφορικά με την παράταση για την ψηφιοποίηση των εγγράφων του δημοσίου, που δίνεται με τροπολογία, ο υπουργός είπε ότι είναι απαραίτητη διότι είμαστε στις τελευταίες ημέρες πριν την προκήρυξη των έργων, τα οποία θα γενικεύσουν και την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων και θα κάνουν το δημόσιο πιο αποτελεσματικό.

Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε και στον ραδιοφωνικό σταθμό 9,84 και είπε πως σύμφωνα με πληροφόρησή του, η ΑΑΔΕ ξεμπλόκαρε τους λογαριασμούς για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.