Λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ αναμένεται να ολοκληρωθεί η συζήτηση της πρότασης παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση και να αρχίσει η ονομαστική ψηφοφορία.

Η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης ολοκληρώνεται με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, που αναμένεται να ξεκινήσουν το μεσημέρι, και ολοκληρώνεται με την ομιλία του πρωθυπουργού γύρω στις οκτώ το βράδυ.

Με βάση το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής πρόταση εμπιστοσύνης γίνεται δεκτή με την πλειοψηφία των παρόντων η οποία δεν μπορεί να είναι κατώτερη από τα 2/5 του όλου αριθμού των βουλευτών, δηλαδή, δεν μπορεί να είναι κατώτερη από 120 θετικές ψήφους.

Χθες, η συζήτηση στη βουλή συνεχίστηκε όπως ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης, σε κλίμα μεγάλης έντασης, με τις ομιλίες του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη να ξεχωρίζουν.

Σήμερα όλα τα βλέμματα θα στραφούν ξανά στη νέα «μάχη» ανάμεσα σε Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη. Μένει να δούμε αν η σύγκρουση θα είναι όσο σφοδρή όσο και αυτή της Τετάρτης.

Όσον αφορά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν αναμένονται εκπλήξεις, με την κυβέρνηση να λαμβάνει ψήφο εμπιστοσύνης. Αναμένεται, μάλιστα, να λάβει μία ψήφο περισσότερη (152) σε σχέση με την προ μηνών αντίστοιχη διαδικασία, αφού πλέον στις τάξεις της βρίσκεται και ο  Θανάσης Θεοχαρόπουλος.