Άκρως αποκαλυπτική ήταν η πρώην γραμματέας του Κ. Φρουζή, σχετικά με τις δοσοληψίες της εταιρείας με σημαίνοντα πρόσωπα της κυβέρνησης Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ δήλωσε ότι δεν δέχθηκε καμία πίεση από εισαγγελείς και ότι είχε κλέισει πάνω από μία συναντήσεις Λοβέρδου-Φρουζή.

Συγκεκριμένα, η κ. Μαρανγγέλη, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, στην κατάθεση της δήλωσε πως συναντούσε τον Δημήτρη Πτωχό, ο οποίος είχε αναλάβει το 2014 τα καθήκοντα του γενικού γραμματέα Συντονισμού της Κυβέρνησης, εντός του Μεγάρου Μαξίμου για θέματα που είχαν να κάνουν με την υποστήριξη των συμφερόντων της εταιρείας! Επιπλέον, δήλωσε πως διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον διοικητή τηςΤτΕ, Γ. Στουρνάρα, τον οποίο μάλιστα τον αποκαλούσε με το μικρό του όνομα.

Σε ό,τι αφορά τον πρώην πρωθυπουργό, Αντ. Σαμαρά, η μάρτυρας δήλωσε πως της είχε ζητήσει να συντάξει επιστολή για θέματα ιδιωτικού τύπου.

«Δεν έχω δεχθεί πιέσεις από εισαγγελείς»

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Μαρανγγέλη απάντησε αρνητικά σε ερώτημα που είχε να κάνει με το αν έχει δεχτεί πιέσεις από εισαγγελείς ή από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλο. Επιπλέον δήλωσε πως δεν γνωρίζει προσωπικά τον Δ. Παπαγγελόπουλο.

Επιπλέον, η ίδια αρνήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα που την παρουσίαζαν ως "προστατευόμενη μάρτυρα", σημειώνοντας πως δεν διαθέτει την οικονομική δυνατότητα προκειμένου να προσφύγει κατά των δημοσιευμάτων αυτών.

«Πάνω από μία οι συναντήσεις με Λοβέρδο»

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδες πηγές, η πρώην γραμματέας του πρωταγωνιστή του σκανδάλου Novartis, κατέθεσε στην Επιτροπή πως η ίδια είχε κλείσει ραντεβού με τον Αν. Λοβέρδο και πως οι συναντήσεις τους ήταν σίγουρα πάνω από μια. Θυμίζουμε ότι ο πρώην υπουργός Υγείας έχει ισχυριστεί πολλάκις πως έχει συναντήσει μια και μόνο φορά τον Κ. Φρουζη και αυτό «φευγαλέα» στο προαύλιο του υπουργείου Υγείας, όπου είχαν μια σύντομη χειραψία, κάτι που διαψεύδει η κ. Μαρανγγέλη.

Όταν η Μ. Μαραγγέλη ρωτήθηκε από τον Θ. Πλεύρη για το αν υπέπεσε στην αντίληψή της δωροδοκία του Αν. Λοβέρδου, η ίδια απάντησε «όχι». Ίδια ήταν η απάντησή της στο αντίστοιχο ερώτημα του εισηγητή της συμπολίτευσης για τους Αδ. Γεωργιάδη, Δ. Αβραμόπουλο και Αν. Λυκουρέντζο.