Ο Νίκος Μανιαδάκης αναγκάστηκε τελικά την τελευταία μέρα και μετά από επίμονες ερωτήσεις να παραδεχτεί ότι «οι εισαγγελείς ό,τι έκαναν στη διάρκεια των καταθέσεών του, το έκαναν στην προσπάθειά τους να αποκαλυφθεί η αλήθεια για το σκάνδαλο Νovartis», ανατρέποντας όσα έλεγε περί σκευωρίας.

...«με αιφνιδιάζετε, δεν το έχω σκεφτεί, δεν το αποκλείω, επειδή είμαι κατηγορούμενος δεν θέλω να απαντήσω»...(!). Με αυτές τις νέες τοποθετήσεις και απάντησεις του, νομίζω ότι "κάτι θέλει να στείλει" - μάλλον σε όσους τον πατρονάρουν. Πρόκειται για μήνυμα;

Παρά την καθοδήγηση και την προστασία που του προσφέρεται, ο ίδιος αναγκάστηκε τελικά την τελευταία μέρα και μετά από επίμονες ερωτήσεις να παραδεχτεί, σύμφωνα με τις διαρροές που είδαν το φως της δημοσιότητας, ότι «οι εισαγγελείς ό,τι έκαναν στη διάρκεια των καταθέσεών του, το έκαναν στην προσπάθειά τους να αποκαλυφθεί η αλήθεια για το σκάνδαλο Νovartis», σημειώνουν πηγές που έχουν πρόσβαση, σχολιάζοντας τα όσα εκτυλίχθηκαν κατά την διάρκεια της κατάθεσης του στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

«Στο πλαίσιο της δουλειάς τους ενήργησαν οι άνθρωποι», όπως χαρακτηριστικά φέρεται να δήλωσε ο κ. Μανιαδάκης.

Ο Μανιαδάκης αποκάλυψε ότι συνεργάστηκε στενά με Άδωνη Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη όταν ήταν υπουργοί Υγείας και για τον λόγο αυτό είχε συχνές συναντήσεις με τον τότε σύμβουλο και νυν εισηγητή της πλειοψηφίας στην προανακριτική, Αθανάσιο Πλεύρη. Σύμφωνα με τον μάρτυρα οι συναντήσεις αυτές γίνονταν για να παρθούν αποφάσεις σχετικές με τις απαιτήσεις της τρόικας.

Αλλά σήμερα είχαμε νέα περίπτωση Διαματάρη, καθώς και ο Μανιαδάκης παραδέχθηκε ότι ουδέποτε ήταν καθηγητής στην Οξφόρδη, όπως ισχυριζόταν τόσα χρόνια.

Επιπλέον, μεγάλη εντύπωση προκάλεσε στα μέλη της επιτροπής το γεγονός ότι, όταν ρωτήθηκε αν αποκλείει το ενδεχόμενο να επαναφέρει σε ισχύ τις καταθέσεις που έδωσε ως προστατευόμενος μάρτυρας με το όνομα «Αναστασίου» ή αν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπαχθεί σε καθεστώς προστατευόμενου κατηγορούμενου, εκείνος απάντησε «με αιφνιδιάζετε, δεν το έχω σκεφτεί, δεν το αποκλείω, επειδή είμαι κατηγορούμενος δεν θέλω να απαντήσω».