Επίκαιρη ερώτηση σχετικά με την «εξασφάλιση επάρκειας σε προϊόντα ατομικής προστασίας του γενικού πληθυσμού και τα φαινόμενα αισχροκέρδειας και υπερβολικά αυξημένων τιμών που παρατηρούνται στην αγορά σε αυτά τα είδη», κατέθεσε ο βουλευτής Νίκος Παππάς και τομεάρχης οικονομίας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Παππάς αναφέρει στην επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Ανάπτυξης πως η πολιτεία οφείλει να εξασφαλίσει επάρκεια στα προϊόντα ατομικής προστασίας σε προσιτές τιμές, ενώ η ανάγκη ύπαρξης προσβάσιμης λιανικής τιμής αγοράς από όλους αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς πλέον περίπου 1,5 εκατ. εργαζόμενοι δεν εργάζονται και το μηνιαίο τους εισόδημα έχει αντικατασταθεί από ένα μηνιαίο επίδομα ύψους 533 ευρώ (ή 800 ευρώ για την περίοδο από 15 Μαρτίου ως 30 Απριλίου 2020).

Υποστηρίζει, τέλος, «πως τα μέτρα που έχει λάβει μέχρι τώρα η κυβέρνηση δεν αποδίδουν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, ενώ πληθαίνουν τα δημοσιεύματα και οι καταγγελίες για εκτόξευση των τιμών και ανεπάρκεια των εν λόγω αγαθών, τόσο στην αγορά όσο και στα νοσοκομεία».