Σκόπιμη απαξίωση της ΛΑΡΚΟ από την κυβέρνηση έτσι ώστε στο τέλος να χαριστεί σε συγκεκριμένα συμφέροντα καταγγέλλει το ΜέΡΑ25, μέσω δήλωσης του γραμματέα του Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο κ. Βαρουφάκης τονίζει πως είναι οξύμωρο κυβερνητικά στελέχη να υποβαθμίζουν, ηθελημένα, την αξία μίας κρατικής εταιρείας που είναι υποψήφια για ιδιωτικοποίηση. Κατά το ΜέΡΑ25 αυτή η «ανοησία» έχει ως μοναδικό στόχο την πλήρη απαξίωση μίας εν δυνάμει κερδοφόρου εταιρείας, έτσι ώστε όχι απλά να πουληθεί, αλλά να χαριστεί σε συγκεκριμένα συμφέροντα.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη

Υπουργοί και παρατρεχάμενοι μιλούν με τα χειρότερα λόγια για τη ΛΑΡΚΟ. Την παρουσιάζουν ως μαύρη τρύπα και τους εργαζόμενους της ως υψηλόμισθους χαραμοφάηδες.

Ακόμα και από την οπτική ενός νεοφιλελεύθερου, αυτό αποτελεί ανοησία – για να μην πω κάτι χειρότερο.

Ο νεοφιλελεύθερος θα ήθελε να ιδιωτικοποιήσει τη ΛΑΡΚΟ - δηλαδή να την πουλήσει. Μπορείτε να φανταστείτε όμως την Θάτσερ να μιλά με τον χειρότερο τρόπο για μια κρατική εταιρεία που ήθελε να πουλήσει; Το αντίθετο!

Αν τα κίνητρα της κυβέρνησης δεν είναι απλά η νεοφιλελεύθερη ιδιωτικομανία, που θέλει να ιδιωτικοποιήσει τα πάντα, από τη ΛΑΡΚΟ και το νερό μέχρι και τον αέρα αν γινόταν, τότε ποια είναι τα κίνητρά τους;

Η μόνη απάντηση είναι: Στοχεύουν στο να χαρίσουν τη ΛΑΡΚΟ σε συγκεκριμένα συμφέροντα, στα οποία υποχρεώνονται τώρα ρίχνοντας την τιμή πώλησης μέσα από την σκόπιμη απαξίωσή της.

Το ΜέΡΑ25 προειδοποιούσε και προεκλογικά: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήρθε στα πράγματα για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα μιας παρασιτικής ολιγαρχίας.

Όσο για την ΛΑΡΚΟ, πρόκειται για εν δυνάμει κερδοφόρα εταιρεία που διαθέτει στην διεθνή αγορά δυσεύρετα ορυκτά, τα οποία η υφήλιος έχει ανάγκη για τις νέες πράσινες τεχνολογίες.

Σύντομα θα καταθέσουμε ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης μιας δημόσιας, κερδοφόρας ΛΑΡΚΟ.