Για ένα «σημαντικό νομοσχέδιο» το οποίο «προσθέτει ακόμα μία δέσμη μέτρων» στη «συνέχιση ελάφρυνσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων και της απασχόλησης μέσω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών», έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας».

«Το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης συνεχίζεται», τόνισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως «ακολουθούν σύντομα στη Βουλή ένα εξαιρετικά κρίσιμο νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση, το νέο χωροταξικό νομοσχέδιο τις επόμενες εβδομάδες και τέλος θα ακολουθήσει, θα έχει κατατεθεί στις επιτροπές και θα ψηφιστεί μετά τις γιορτές, το νομοσχέδιο για τις δημόσιες συμβάσεις» το οποίο, «θα φέρει περισσότερη διαφάνεια αλλά κυρίως ταχύτητα, όχι μόνο στην εκτέλεση έργων αλλά και στους διαγωνισμούς προμηθειών του ελληνικού δημοσίου».

«Παρά τις πολλές δυσκολίες, παρά την εξαιρετικά προβληματική συγκυρία, η κυβέρνηση μένει συνεπής στη συμφωνία της με τους πολίτες. Κάνει πράξη ό,τι λέει» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αναφέρθηκε στην παρουσίαση του Σχεδίου Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας που έγινε πριν λίγη ώρα.

«Πριν από λίγο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας έκανε την πρώτη παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, προσχέδιο του οποίου έχει ήδη αποσταλεί στην ΕΕ. Όπως έχω δεσμευτεί, λίγο πριν κατατεθεί το οριστικό σχέδιο της χώρας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα έρθει και στην εθνική αντιπροσωπεία να συζητηθεί σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων» συμπλήρωσε.

Διπλασιάζεται για το Δεκέμβριο το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για τους σχεδόν 500.000 δικαιούχους

Συνεχίζοντας την αναφορά του στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «οι πολίτες να απαλλάσσονται σταδιακά από βάρη και ταυτόχρονα τονώνεται η απασχόληση. Κομβικό στοιχείο στο νομοσχέδιο το οποίο σύντομα θα είναι νόμος του κράτους αποτελεί η νέα αποκλιμάκωση ασφαλιστικών εισφορών».

Γνωρίζουμε, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από όλες τις διεθνείς έρευνες, «ότι το μη μισθολογικό κόστος στην πατρίδα μας παραμένει δυσανάλογα μεγάλο, ενθαρρύνει την παραοικονομία, αποθαρρύνει τις επενδύσεις, ενθαρρύνει εισφοροδιαφυγή» για να συμπληρώσει «Κάθε μείωση του μη μισθολογικού κόστους ενισχύει τα ταμεία των επιχειρήσεων και το πορτοφόλι των μισθωτών».

«Ωφελεί σχεδόν 2 εκ εργαζόμενους» τόνισε ο πρωθυπουργός. «Σημαίνει ετήσιο κέρδος 228 ευρώ για τον μισθωτό των 1000 ευρώ. Και 456 ευρώ για κάποιον με μισθό 2000 ευρώ. Ανάλογη είναι η κλιμάκωση και τα οφέλη για τις επιχειρήσεις. Εξαιρετικά σημαντική παρέμβαση για τη μισθωτή εργασία η οποία χτυπήθηκε ιδιαίτερα την εποχή της πανδημίας» είπε.

Περιλαμβάνει και «ευνοϊκές προβλέψεις για τον κόσμο της εργασίας και παραγωγής σε καιρό πανδημίας» επισήμανε ο πρωθυπουργός και εξήγησε: «Να σταθώ σε κάποιες σημαντικές. Αυτοαπασχολούμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και εργοδότες μπορούν να ρυθμίζουν οφειλές στα ταμεία σε 24 δόσεις. Το ίδιο ισχύει και για όσους δεν πρόλαβαν να ωφεληθούν από παρατάσεις τελευταίων μηνών. Για το Δεκέμβριο διπλασιάζεται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για τους σχεδόν 500.000 δικαιούχους. Σε αυτούς εντάσσονται για πρώτη φορά, άστεγοι και γυναίκες, γυναίκες θύματα βίας που ζουν σήμερα σε ξενώνες φιλοξενίας. Συμβολικό για την ημέρα το νομοσχέδιο οποίο ψηφίζεται σήμερα».

Η παρέμβασή μου σήμερα έχει έναν κεντρικό στόχο, να βεβαιώσει ότι μπροστά στην κρίση του κορονοϊού η Πολιτεία είναι δίπλα σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα

«Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα είναι πια συνταγματικά κατοχυρωμένο» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε «Είναι ένας μηχανισμός στήριξης των πιο αδυνάτων συμπολιτών μας. Θεσμοθετήθηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ. Ενισχύθηκε στη συνέχεια από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Κατοχυρώθηκε συνταγματικά με πρωτοβουλία της ΝΔ και τώρα στη δύσκολη στιγμή έρχεται η κυβέρνηση και διπλασιάζει το επίδομα που θα λάβουν το Δεκέμβριο» τόνισε.

Αναφέροντας στη συνέχεια ότι «αναθεωρείται το πλαίσιο για την περιστασιακή εργασία ανέργων και μακροχρόνια ανέργων που δικαιούνται τακτική επιδότηση» είπε πως την «κοινωνική στόχευση του σχεδίου συμπληρώνουν μια σειρά από επιμέρους διατάξεις. Αφορούν προβλήματα που δεν πρωταγωνιστούν στα δελτία ειδήσεων. Τα επικαλούμαι για να πάψουν κάποτε να είναι αόρατα. Αυτή την κυβέρνηση την απασχολεί κάθε όψη της κοινωνικής πραγματικότητας. Πχ. διπλασιάζονται οι συντάξεις των τέκνων που έχουν χάσει και τους δυο γονείς τους. Διευρύνεται το πρόγραμμα Στέγαση και Ερασία για την αυτόνομη διαβίωση. Παρατείνονται οι προθεσμίες των αιτήσεων για το επίδομα γέννησης και το πρόγραμμα ενισχύεται για το 2021 με ακόμα 37 εκ. Η παρέμβασή μου σήμερα έχει έναν κεντρικό στόχο, να βεβαιώσει ότι μπροστά στην κρίση του κορονοϊού η Πολιτεία είναι δίπλα σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα. Όπως η κυβέρνηση δίνει τη μάχη για την υγεία όλων, το ίδιο μεθοδικά εργάζεται για την ευημερία όλων» .

Πρόκειται για ένα «νομοσχέδιο που συμπληρώνει την οικονομική θωράκιση της χώρας. Από την άνοιξη το κράτος αποζημιώνει όποιον πλήττεται» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «100.000 νέες θέσεις εργασίας επιδοτούνται ακόμα και μέσα στην κρίση. Σήμερα εργοδότες και εργαζόμενοι ανακουφίζονται με ακόμα μία σοβαρή μείωση των εισφορών. Η απασχόληση και η υγεία της οικονομίας συνδέονται άμεσα με τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Συνολικά το πρόγραμμά μας κατά της πανδημίας φτάνει τα 24 δισ. το 2020 και σε αυτά έχουν προϋπολογιστεί να προστεθούν ακόμα 7,5 δισ. το 2021 αν χρειαστούν. Τα ποσά αυτά είναι περίπου όσα η χώρα θα εισπράξει από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης».

Ακόμα 143.000 επιχειρήσεις θα λάβουν σήμερα 700 εκατομμύρια ευρώ από την επιστρεπτέα προκαταβολή

Χαρακτηρίζοντας «μέτρο εξαιρετικά επιτυχημένο» την επιστρεπτέα προκαταβολή, ο πρωθυπουργός τόνισε πως «το πρόγραμμα αυτό είναι επαναλαμβανόμενο και θα γίνει ακόμα πιο ενισχυμένο εφόσον αυτό επιβάλλουν οι ανάγκες των καιρών. Μόλις προχθές, λίγες ημέρες αφότου άνοιξε η πλατφόρμα, 79.000 επιχειρήσεις μοιράστηκαν 420 εκ. από τον 4ο κύκλο του προγράμματος. Το 50% δεν είναι επιστρεπτέο. Οι αρχικές αιτήσεις ξεπέρασαν τις 225.000» είπε και τόνισε πως ενημερώθηκε από τον υπουργό Οικονομικών, ότι «ακόμα 143.000 επιχειρήσεις θα λάβουν εντός της ημέρας ακόμα 700 εκατομμύρια ευρώ».

«Μιλάμε - είπε ο πρωθυπουργός - για επιχειρήσεις που δεν είναι μεγάλες. Καφετέριες, ταξί, εστιατόρια, ενοικιαζόμενα δωμάτια, γυμναστήρια, κομμωτήρια, λογιστές, φροντιστήρια σε κάθε γωνιά της χώρας».

Θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να μείνουν ζωντανές, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας «και να έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τα βασικά λειτουργικά έξοδα, ώστε να ξανασυναντηθούν με την ανάκαμψη όταν με το καλό απομακρύνουμε την πραγματικότητα των μέτρων».

«Η αξιωματική αντιπολίτευση αδυνατεί να εκφέρει κάποια τεκμηριωμένη θετική πρόταση. Βλέπω εκκρεμές ανάμεσα στην ανεύθυνη καταγγελία και στην ανέξοδη πλειοδοσία» είπε στη συνέχεια ο Κυρ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε «Θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις του κ. Τσίπρα αν συμφωνεί. Αυτό που ακούμε μέχρι στιγμής είναι όχι. Αλλά και ότι δίνω πάντα τα διπλάσια από αυτά που δίνει η κυβέρνηση. Είναι πάρα πολύ εύκολο κάθε φορά να παίρνεις αυτό που δίνει η κυβέρνηση και να το διπλασιάζεις. Δεν βοηθάει να χτίζετε αξιοπιστία σε μια εποχή που η κοινωνία αναζητά ενότητα και σαφή και τεκμηριωμένο πολιτικό λόγο. Το δικό μας βλέμμα είναι στραμμένο στην κοινωνία και στον κοινό εχθρό που λέγεται covid 19» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

«Είναι μέτρα τα οποία έχουν ιδεολογικό πρόσημο, αποτελούν όμως καθρέφτη του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την άσκηση του κυβερνητικού έργου» είπε στη συνέχεια ο Κυρ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε «Όπως στο πρώτο μέτωπο της αντιμετώπισης της πανδημίας, δημόσιος και ιδιωτικός τομέας κλήθηκαν να συνεργαστούν για το κοινό καλό, και στον δεύτερο τομέα της οικονομίας οι κόσμοι της παραγωγής και της εργασίας οφείλουν να συναντηθούν. Είναι πολιτική κοινωνικά δίκαιη, διαπνέεται από μία εθνική ματιά, κοιτάζει το συνολικό καλό της κοινωνίας, χωρίς διακρίσεις, χωρίς αποκλεισμούς. Θα βγούμε από αυτή την κρίση όρθιοι αλλά πάνω από όλα πρέπει να βγούμε ενωμένοι.

Δευτερολογία: "Καμία κυβέρνηση δεν κινήθηκε τόσο γρήγορα για να στηρίξει την πραγματική οικονομία" - Κάλεσμα στην αντιπολίτευση για καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού για τον κορονοϊό

 Τη συνεργασία των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τη διοργάνωση μιας μεγάλης εκστρατείας επικοινωνίας για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Κατά τη δευτερολογία του στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως έχει ήδη ζητήσει από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια να ενημερώσει σχετικά όλα τα κόμματα. «Θέλω να πιστεύω ότι όλα τα κόμματα θα στηρίξουν αυτή την προσπάθεια και δεν θ' ακούσουμε ότι η επικοινωνία είναι χρυσόσκονη για μια προσπάθεια εξαγοράς των ΜΜΕ και της στήριξής τους», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ξεκινώντας την παρέμβασή του και απευθυνόμενος προς τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως «μόνο ως πυροτέχνημα μπορώ να εκλάβω τη μόνιμη τακτική της πλειοδοσίας» και είπε πως η γραμμή υποστήριξης των κακοποιημένων γυναικών (15900) ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2011 και όχι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπως υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Μου φαίνεται τουλάχιστον παράξενο να έρχεστε στο βήμα τόσο ανενημέρωτος. Γιατί προσπαθείτε να οικειοποιηθείτε ζήτημα στο οποίο υπάρχει απόλυτη διακομματική συναίνεση;», διερωτήθηκε.

Αναφερόμενος δε στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ο πρωθυπουργός τόνισε πως δεν έχει δυσκολία ν' αναγνωρίσει κάποια θετικά της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπως η υλοποίηση του μέτρου για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το οποίο θεσπίστηκε επί ΝΔ και από τη σημερινή κυβέρνηση κατοχυρώθηκε συνταγματικά. «Τα δισεκατομμύρια που έχουμε δώσει για να στηρίξουμε την πραγματική οικονομία τι είναι; Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα είναι το ένα εργαλείο που μπορεί να δώσει εικόνα για την πραγματική οικονομική κατάσταση αυτού που το λαμβάνει. Στα επιδόματα δεν είχαμε εικόνα αν έπρεπε να τα λαμβάνουν. Έρχεστε και λέτε για φιλοδώρημα και ψίχουλα. Μιλήστε στους συμπολίτες μας που το μικρό ποσό που λαμβάνουν θα το δουν διπλό», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Χρησιμοποιώντας παράλληλα προσωπικό τόνο, απευθυνόμενος και πάλι προς τον κ. Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «είμαστε πολύ θλιμμένοι, στεναχωρημένοι που συμπολίτες μας χάνουν τη ζωή τους. Αυτή την πρωτοφανή υγειονομική κρίση μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε με σεμνότητα, ταπεινότητα, εγκράτεια, χωρίς ακρότητες, με αυτοκριτική όποτε είναι επιβεβλημένη και διαρκή επιθυμία να γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι». Διερωτήθηκε δε για ποια επικοινωνία μιλάει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη στιγμή που ο ίδιος αφιερώνει το μισό του χρόνο - όπως είπε ο πρωθυπουργός - σε συσκέψεις και δουλειά για την πραγματική αντιμετώπιση της πανδημίας. Και συνέστησε στον κ. Τσίπρα να μην τη συγκρίνει με την οικονομία κρίση του 2015, «η οποία ήταν δικό σας δημιούργημα», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός αρνήθηκε, επίσης, ότι η υγειονομική κρίση είναι εκτός ελέγχου, τονίζοντας πως «σήμερα, αν κάποιος συμπολίτης μας χρειάζεται περίθαλψη για Covid, θα την έχει, γιατί αυξήσαμε και τα κρεβάτια Covid και τις κλίνες ΜΕΘ». Κάλεσε δε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να μην κάνει μακάβριες συγκρίσεις και του επισήμανε πως «έχετε μεγάλη ικανότητα να διαστρέφετε πράγματα», αναφερόμενος στη δήλωση Γεραπετρίτη. «Είναι ανέντιμο και άδικο αυτό που κάνετε. Σταματήστε να διαστρεβλώνετε με τόσο κυνικό τρόπο. Ο κ. Γεραπετρίτης είπε κάτι που έχω πει και εγώ», υπενθύμισε ο κ. Μητσοτάκης, εννοώντας την προηγούμενη ομιλία του στη Βουλή (12/11) και καταθέτοντας το σχετικό κείμενο στα πρακτικά.

Απευθυνόμενος και πάλι ο πρωθυπουργός προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπογράμμισε τα εξής: «Έχετε πει μία κουβέντα για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων; Έχετε ενθαρρύνει τους πολίτες να κυκλοφορούν λιγότερο, να τηρούν τα μέτρα, να αποφεύγουν συναθροίσεις; Όχι! Δεν τα έχω ακούσει από εσάς αυτά, δεν έχετε κάνει κάποια καμπάνια ως κόμμα. Μιλάτε για συναισθήματα: εγώ είμαι θλιμμένος, αλλά η χαιρεκακία στελεχών σας δεν κρύβεται. Μην μου κάνετε μαθήματα συμπεριφοράς όταν ανέχεστε το φαινόμενο Πολάκη στην Κοινοβουλευτική σας Ομάδα. Έχουν ακουστεί απίθανα πράγματα από στελέχη σας κι έχετε μία ευκαιρία σήμερα να πάρετε αποστάσεις από αυτά τα φαινόμενα», κατέληξε.

Συνοψίζοντας το έργο της κυβέρνησης στον τομέα της υγείας και την ενίσχυση του ΕΣΥ εν μέσω πανδημίας, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως τα αποτελέσματα και τα στοιχεία που αφορούν τις ΜΕΘ δεν αμφισβητούνται και επικαλέστηκε παλαιότερες ανακοινώσεις της ΠΟΕΔΗΝ που ανέφεραν πως οι ΜΕΘ δεν λειτουργούσαν λόγω έλλειψης προσωπικού το 2017 και το 2018 και οι ασθενείς περίμεναν να βρουν κρεβάτι στις ΜΕΘ. «Έχετε εμμονή να ισχυρίζεστε ότι έχουμε κάποιο ιδεολογικό πρόβλημα με το ΕΣΥ», είπε και πάλι απευθυνόμενος προς τον κ. Τσίπρα ο πρωθυπουργός. Και συνέχισε: «Ενοχλείστε που η κυβέρνηση έμπρακτα στήριξε το ΕΣΥ, που είναι ο πυλώνας της καθολικής δημόσιας πρόσβασης όλων των Ελλήνων, ανεξαρτήτως εισοδήματος, σε ποιοτική υγεία. Πιστεύω ότι η συζήτηση για το νέο ΕΣΥ πρέπει να ξεκινήσει συστηματικά και οργανωμένα με το που θα περάσει η θύελλα της πανδημίας. Θα το στηρίξουμε και θα το κάνουμε πράξη».

Και πρόσθεσε: «Η αντιμετώπιση των προβλημάτων δεν λύνεται μόνο με τις προσλήψεις. Π.χ. ο ηλεκτρονικός φάκελος ασθενούς, η ψηφιακή υγεία και άλλα εμβληματικά έργα που εντάσσονται στο Ταμείο Ανάκαμψης ή ένα νέο πλαίσιο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, τεχνολογικές υποδομές για εξ αποστάσεως υπηρεσίες και μια νέα πολιτική δημόσιας υγείας με καλούς δείκτες πριν οι συμπολίτες μας αναγκαστούν να αναζητήσουν τις υπηρεσίες υγείας. Όλα αυτά δεν είναι πρωτοβουλίες που στηρίζουν τη δημόσια υγεία; Όταν απαγορεύσαμε το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους, δεν ήταν πολιτική υγείας;», διερωτήθηκε χαρακτηριστικά. Τόνισε δε πως δεν υπάρχει κάποιο δημόσιο σύστημα υγείας που να μη συνεργάζεται με κάποιο τρόπο με τον ιδιωτικό τομέα. Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την πανδημία, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι ζήτησε και τώρα τη συνδρομή του ιδιωτικού τομέα και αυτός ανταποκρίθηκε, ενώ, όπου δεν το έκανε, το κράτος απέδειξε πως έχει και άλλα εργαλεία για να τον συμμορφώσει και να προσφέρει εγκαταστάσεις και προσωπικό.

«Ενοχλείστε κάθε φορά που ο δράκος της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης που έχετε φιλοτεχνήσει, τελικά δεν υπάρχει!», είπε ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος ξανά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε: «Δεν φανταστήκατε ποτέ ότι μια κεντροδεξιά κυβέρνηση θα μπορεί να προσφέρει περισσότερα στους αδύναμους. Η ΝΔ είναι μια παράταξη που έχει εγγεγραμμένη την έννοια της κοινωνικής αλληλεγγύης στην ιστορία και τα πεπραγμένα της».

Τέλος, αναφερόμενος στην οικονομία, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι μέσα σε μία εβδομάδα δόθηκαν 1,1 δις ευρώ σε 225.000 επιχειρήσεις. «Μπορεί να συνομιλείτε με επιχειρήσεις που εκφράζουν παράπονα. Όμως, ουδέποτε στην ιστορία της Μεταπολίτευσης υπήρξε κυβέρνηση που να κινήθηκε με τόσο μεγάλη ταχύτητα για να στηρίξει την πραγματική οικονομία. Εσείς ξετινάξατε και διαλύσατε τη μεσαία τάξη, η οποία έχει πάρει οριστικό διαζύγιο από την παράταξή σας!», είπε προς τον κ. Τσίπρα, καλώντας το λαό να κρίνει «ποιος κινείται στον κόσμο της επικοινωνίας και των δήθεν πληρωμένων αναρτήσεων στα ΜΜΕ». Επίσης, αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τη μείωση της φορολογίας και του μη μισθολογικού κόστους με όφελος και για τον εργοδότη και για τον εργαζόμενο, για τη στήριξη της ρευστότητας των επιχειρήσεων κατά την πανδημία με την επιστρεπτέα προκαταβολή και τις αναστολές των συμβάσεων εργασίας. «Εμείς είμαστε η κυβέρνηση που επιδοτεί την εργασία και όχι την ανεργία και επιδοτεί τις ασφαλιστικές εισφορές νεοπροσληφθέντων, με έμφαση στους μακροχρόνια ανέργους», κατέληξε ο πρωθυπουργός.
Σημειώνεται πως μετά την απάντηση του κ. Τσίπρα και την αναφορά του στο ανέκδοτο με τις τρεις επιστολές που αφήνει ο ένας πρωθυπουργός στον επόμενο, ο κ. Μητσοτάκης είπε σκωπτικά: «Εγώ δεν βρήκα τρεις επιστολές, κ. Τσίπρα. Ούτε ρούτερ βρήκα στο γραφείο μου...».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ