Για συκοφαντική επίθεση και σκευωρία, η οποία μάλιστα θωρακίζει τον κ. Κουρουμπλή, έκανε λόγο ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής της ΔΗΣΥ, Ευάγγελος Βενιζέλος. «Δεν θέλουμε παραγραφή, θέλουμε έρευνα ουσίας για απιστία και δωροδοκία», ενώ υποστήριξε ότι η μόνη λύση είναι οι εκλογές! «Δεν θα αφήσουμε να θάψουν το μέλλον της χώρας στη λάσπη», ανέφερε. 

Χαίρομαι που στην υπόθεση αυτή που αφορά το υπουργείο Υγείας βρήκατε μια θέση και για μένα παρότι που δεν μπόρεσε ο ένας από τους μάρτυρες που ψέλλισε το όνομά μου να αφηγηθεί μια σκαμπρόζικη ιστορία, μια ιστορία βαλίτσες και φακέλους, τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε ειρωνικό τόνο αναφερόμενος στην κυβέρνηση.

«Πολύ μίζερη η αναφορά στο όνομά μου. Υποθέτω ότι μπήκε από συνήθεια γιατί κάποιοι δεν έχουν βάλει μυαλό από προηγούμενες προσπάθειες σπίλωσής μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βενιζέλος αναρωτήθηκε γιατί έγινε αυτό τώρα και υποστήριξε ότι είχε προαναγγελθεί ως κυβέρνηση εδώ και ενάμιση χρόνο.

Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για σκευωρία που δεν έχει υπάρξει όμοια της σε άλλη χώρα, ενώ εκτίμησε ότι στο στόχαστρο μπήκε η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου γιατί προσχωρεί στη γραμμή της αλλά και ότι ο κ. Πικραμένος μπήκε στο στόχαστρο γιατί εκφράζει μια άποψη στη Δικαιοσύνη, ενώ ο κ. Στουρνάρας γιατί η κυβέρνηση θέλει να τον διώξει, κάτι που εκτίμησε ισχύει και για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Ο κ. Βενιζέλος είπε «εξατμίστηκε ο ριζοσπαστισμός του ΣΥΡΙΖΑ στην οικονομία που έφτασε να γλύφει εκεί που έφτυνε, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, γιατί το αφήγημα για καθαρή έξοδο από το μνημόνιο προσκρούει στις αγορές».

Ακολούθως άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και για την ονοματολογία της ΠΓΔΜ και για το θέμα των Ιμίων, όπου ανέφερε ότι η Τουρκία επανέφερε τη θεωρία των γκρίζων ζωνών και της τουρκοποίησης της περιοχής. Πρόσθεσε και τα ζητήματα του Κυπριακού και της ΑΟΖ. Για την ονομασία της ΠΓΔΜ σχολίασε ότι έγινε αποτυχημένη απόπειρα από την κυβέρνηση να διεμβολίσει τη ΝΔ.

Ο κ. Βενιζέλος σχολίασε ότι οι δικαστές και οι εισαγγελείς δέχονται διώξεις και παρεμβάσεις, όταν οι κρίσεις τους δεν ικανοποιούν την κυβέρνηση.

Αναφέρθηκε ονομαστικά εναντίον του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, ότι λειτουργεί σαν άτυπο γραφείο Τύπου της κυβέρνησης και δήλωσε ότι «το βαθύ κράτος βρίσκεται πάλι μετά από δεκαετίες μέσα στη δικαιοσύνη».

Για το δικονομικό σκέλος της υπόθεσης ο χαρακτήρισε παράδοξα, κάνοντας αναφορές στα σημεία αυτά στη σχετική διαδικασία. Επίσης αναφέρθηκε στη δήλωση του Π. Πολάκη που είχε πει ότι τους έπιασαν με πολλά λεφτά και κελάηδσαν, αναφερόμενος στους μάρτυρες και σχολίασε «ο κ. Πολάκης τους ξέρει τους μάρτυρες, εμείς δεν τους ξέρουμε».

Αναφερόμενος στις φαρμακευτικές εταιρείες για το διάστημα που ασκούσε κυβερνητικά καθήκοντα, δήλωσε ότι αυτές είχαν μένος εναντίον του, λόγω των επιλογών που έκανε.

Αναφερόμενος στους προστατευόμενους μάρτυρες, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως είναι μια διάταξη που εφαρμόζεται σπάνια, συμπληρώνοντας πως δεν υπάρχει καμιά αναφορά για πολιτικά πρόσωπα στα έγγραφα των αμερικανικών αρχών.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην επίσκεψη Τζανακόπουλου στις δικαστικές αρχές, ενώ ανέφερε ότι υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των ωρών κατάθεσης των μαρτύρων και του μεγέθους της έγγραφης κατάθεσης.
Αναφορικά με τις κατηγορίες σε βάρος του, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως γίνονται με βάση φυλλάδιο το οποίο έγινε πολύ αφότου ο ίδιος έφυγε από το υπουργείο Οικονομικών, υπενθυμίζοντας μάλιστα πως ο ίδιος μέσω PSI έκοψε 2,3 δισ. ευρώ από τις φαρμακευτικές εταιρείες.

Παράλληλα, εκτίμησε πως η σύσταση Προκαταρκτικής δεν πρόκειται να διερευνήσει τίποτα εις βάθος γιατί η υπόθεση θα πάει ξανά στη δικαιοσύνη. «Δεν θα καλέσει τους μάρτυρες για να μην υποστούν μπούλινγκ» τόνισε, προσθέτοντας πως «δεν θέλουμε παραγραφή, θέλουμε έρευνα ουσίας για απιστία και δωροδοκία».

Ακόμη επανέλαβε τη θέση του, κάνοντας λόγο για συκοφαντική επίθεση και σκευωρία, η οποία μάλιστα θωρακίζει τον κ. Κουρουμπλή. «Θέλουν να παρεμποδίσουν τις μηνύσεις μας, γιατί αν ο μάρτυρας είναι δημοσίου συμφέροντος ο εισαγγελέας μπορεί να του δώσει ασυλία».

Τέλος, εκτίμησε ότι μόνη λύση είναι οι εκλογές. «Δεν θα αφήσουμε να θάψουν το μέλλον της χώρας στη λάσπη. Η επόμενη Βουλή σηκώνει μεγάλο θεσμικό βάρος για την αποκάλυψη της σκευωρίας».