Για εκτόξευση απειλών με «αγοραίο τρόπο» και απειλές για ειδικά δικαστήρια που συνδυάζονται με «δακτυλικά αποτυπώματα» από τον Αντώνη Σαμαρά, έκανε λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ενώ είπε ότι η υπόθεση Novartis είναι σκάνδαλο πρώτου βαθμού με εμπλοκή εκατοντάδων γιατρών και, πιθανώς, πολιτικών προσώπων.

Ο κ. Κοντονής είπε ότι ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται σε απόλυτο παραλήρημα.

«Είναι προσβολή απέναντι σε εκλεγμένη δημοκρατικά κυβέρνηση να ταυτίζεται με το καθεστώς της 21ης Απριλίου», τόνισε.

Ο κ. Κοντονής έκανε λόγο για «εκτόξευση απειλών με «αγοραίο τρόπο» και απειλές για ειδικά δικαστήρια που συνδυάζονται με «δακτυλικά αποτυπώματα» από τον Αντώνη Σαμαρά. Τι επικαλείται; Εικασίες, υποθέσεις και δημοσιεύματα. Δεν ακούσαμε γεγονότα για τα οποία μπορεί κάποιος να κατηγορήσει την κυβέρνηση» σημείωσε, εκτιμώντας ότι αυτά είναι δείγματα πανικού μπροστά σε μια εισαγγελική έρευνα.

«Όλη η υφήλιος ψάχνει το σκάνδαλο και εδώ μας λένε ότι είναι σκευωρία» ανέφερε ο υπουργός, υπενθυμίζοντας πως «στελέχη της αντιπολίτευσης, μεταξύ αυτών η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Λευτέρης Αυγενάκης, εδώ και χρόνια μιλούσαν για σκάνδαλα και διεθνείς διαγωνισμούς που δεν έγιναν για χρόνια. Αυτό είναι σκευωρία ή σκάνδαλο; Αν είναι σκευωρία να απευθυνθείτε στον κ. Αυγενάκη».

Τόνισε, επιπλέον, «ότι από ένα δισ. φτάσαμε στα πέντε, από το 2000 έως το 2009 για την εξωνοσοκομειακή δαπάνη. Είναι σκάνδαλο αυτό ή είναι σκευωρία;» διερωτήθηκε.

Αναφορικά με τις κατηγορίες για παρεμβάσεις στις Δικαιοσύνη υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση κατηγορήθηκε για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. «Ή αυτό συμβαίνει ή είναι χειραγωγούμενη.Δεν μπορούμε να λέμε τη μια ημέρα το ένα και την άλλη το άλλο» σημείωσε.

Σε ότι αφορά τη διαβίβαση της δικογραφίας θύμισε ότι επί πρωθυπουργίας Σαμαρά ο κ. Αθανασίου κράτησε δύο μήνες δικογραφία που αφορούσε υπουργό και την έστειλε πίσω στη Δικαιοσύνη. «Εν τέλει ο εγκαλούμενος καταδικάστηκε από δικαστήριο» συμπλήρωσε.