Την απόφαση για δίμηνη παράταση, μέχρι της 20 Ιουνίου, έλαβε, ομόφωνα, σήμερα, η Επιτροπή που διερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η αντικατάσταση του δεύτερου πραγματογνώμονα (καθώς ένας εκ των δύο δήλωσε κόλλημα) που θα διερευνήσει την καταγγελία Πολάκη για τα χρήματα που λείπουν από το ΚΕΕΛΠΝΟ και θα αποφασίσουν πιο είναι το ακριβές ποσό, μετά και την καταγγελία του μέλους της Εξεταστικής Επιτροπής -βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Γεωργαντά ότι για το ποσόν των 260 εκατ. ευρώ για το οποίο μίλησε ο κ. Πολάκης στην Επιτροπή φέρεται να δικαιολογούνται τα 90 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον έγινε δεκτή και η πρόταση της εισηγήτριας του Κινήματος Αλλαγής, Εύης Χριστοφιλοπούλου να οριστεί και ένας επιπλέον πραγματογνώμονας, τρίτος τον αριθμό, τον οποίο πρότεινε η ίδια.

Τέλος, αποφασίστηκε να κληθεί στην Εξεταστική Επιτροπή η πρόεδρος του ΕΟΦ Αικατερίνη Αντωνίου, ενώ απορρίφθηκε το αίτημα ΝΔ, Κινήματος Αλλαγής και Ποταμιού να κληθούν εκ νέου στην Επιτροπή μάρτυρες που ενώ έχουν καταθέσει κατήγγειλαν εκ των υστέρων ότι εκφοβίστηκαν και εκβιάστηκαν από την πολιτική ηγεσία του ΚΕΕΛΠΝΟ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ