Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021

H πληγείσα από τον κορονοϊό οικονομία της Ευρωζώνης πιθανόν δεν θα επανέλθει στα προ της πανδημίας επίπεδα πριν από το επόμενο έτος το νωρίτερο, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκή Κεντρικής Τράπεζας Φίλιπ Λέιν, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα El Pais, ενώ τόνισε ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη να προσαρμόσει τα μέσα πολιτικής της, αν χρειαστεί.

Μονοθεματική σήμερα η στήλη και νομίζω θα καταλάβετε το λόγο. Οι αριθμοί,μ άλλωστε, δεν λένε ποτέ ψέματα. Δείτε τα... επιτεύγματα της διακυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, την περίοδο Ιουλίου 2012 - Απριλίου 2014, σε σχέση με την ανάπτυξη, την ανεργία, το χρέος, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και τις διακοπές ρεύματος, φτωχών κυρίως νοικοκυριών, που σήμερα σχεδόν τις έχουμε ξεχάσει.

Καλημέρα σας και Καλησπέρα σας! Μετά από μεγάλη αποχή, ο Κομφούκιος επιστρέφει στον... τόπο του εγκλήματος! Ανανεωμένος, διψασμένος για ανταλλαγή πληροφοριών, απόψεων και επιχειρημάτων, εκτίθεται εκ νέου ενώπιόν σας, με διάθεση ειλικρινή και επιθετική συνάμα, συν το απαραίτητο χιούμορ, όπου και όταν αυτό απαιτείται ή έρχεται αυθόρμητα, λόγω των ίδιων των γεγονότων. Λέμε, λοιπόν και έχουμε!

Καλημέρα σας κυρίες και κύριοι! Επανέρχεται η στήλη στα φυσιολογικά της θέματα, μετά από μία αναγκαστική ανάπαυλα ενός σχετικά μακρού χρονικού διαστήματος – έχει κι αυτή σαν την αντιπολίτευση τα δικά της άγχη… επιβίωσης, τώρα, αλλά και μετά την έξοδο του Αυγούστου και για αυτό... ψάχνω σύνδεσμο στη Γερμανία, να βρώ την υγειά μου και την…ανάπτυξή μου, μέσω... ναρκωτικών!

Θέατρο σκιών ''Η Novartis και οι 10 μικροί ήρωες ή νάνοι''... Καλύτερα νάνι-νάνι, παρά να ξενυχτάς, θα σκέφθηκαν... Ήρθε η ώρα των αποκαλύψεων, δεν είναι πρέπον να εκτίθεται μόνον ο ένας στους 3, ή ένας στους 10. Άλλωστε οι...ανώνυμοι ως τώρα, πήραν το χρόνο τους, αλλά, ''δεν συνεμορφώθησαν'' και η διαγωγή τους εξακολουθεί να προκαλεί. Υποθέσεις ''Νονών' και ''νταβατζήδων'', αντιστρόφως αυτή τη φορά, οι πολιτικοί... ζήλεψαν. Και μία υπόθεση, αν ενθυμείστε, που αφορά στον ΔΕΔΔΗΕ και στα εκεί... ωραία συμβαίνοντα.

Καλημέρα σας και καλησπέρα σας, κυρίες και κύριοι! Δεν είμαι προστατευόμενος μάρτυρας, παρ όλα αυτά όμως, θα επιχειρήσω να σας διαφωτίσω, για όσα τρελά πλην αποκαλυπτικά συμβαίνουν ή συνέβαιναν γύρω μας, τα οποία οικοδόμησαν μεν τη διαφθορά στη χώρα μας, αλλά γκρέμισαν ταυτόχρονα την κοινωνία και την οικονομία της. Εσείς, δηλαδή, δε... λυπάστε για τη χώρα σας, όπως ο κ. Στουρνάρας, επειδή η κυβέρνησή της και η Δικαιοσύνη προσπαθούν να βρουν την άκρη του νήματος, για τα εγκλήματα που διέπραξαν κάποιοι, σε βάρος του ελληνικού λαού. Λέμε, λοιπόν και έχουμε:

Καλημέρα σας! Το σημερινό μενού καίει ολίγον, αν δεν... τσουρουφλίζει κάποιους και αναφέρομαι σε ορισμένα γεγονότα που αφορούν στον ΔΕΔΔΗΕ. Πλην, όμως, το μενού περιλαμβάνει και τα συμβαίνοντα μεταξύ της συνδρομητικής Nova και του Alpha TV, με «επιδόρπιο» τους χειρισμούς της ΤτΕ σε σχέση με το περιβόητο πόρισμα που αφορούσε στην Τράπεζα Πειραιώς. Με κάποιο τρόπο και τα τρία οδηγούν σε «κάψιμο» κάποιων παραδοχών ή ακόμα αν θέλετε και προσώπων. Τουτέστιν:

-Γκαρσόν, λογαριασμό! - Είναι 230 ευρώ - Θέλετε απόδειξη; - Όχι, αλλά μετρητά. -Α, τότε 180. Πληρώθηκε. Και μαζί με τα ρέστα κι ένα χαρτάκι, απόδειξη ήταν, έγραφε 38,50. Ποιός κέρδισε; Το βέβαιο είναι ότι το Δημόσιο έχασε έσοδα. Και το ακόμα πιό βέβαιο ότι το μαύρο χρήμα κυκλοφορεί τρελά στη χώρα μας. Πάει σύνεφο και έχει και...πανταλόνια (αχ, καημένε Μαγιακόφσκι), βαθιά πανταλόνια! Και εκεί στην ΑΑΔΕ, δε μπορεί να είναι τόσο...αδαείς - Το ίδιο ισχύει και για όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Καλησπέρα σας, κυρίες και κύριοι! Εκλογές, κατά το Σύνταγμα, γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια, εκτός αν χαθεί η δεδηλωμένη, δηλαδή η εμπιστοσύνη από τους 150+1 βουλευτές εκ των 300 που αφθόνως διαθέτουμε. Oπότε, ''κάποτε'', θα γίνουν, έτσι κι αλλιώς! Το διαπίστωσε και το είπε μάλιστα στο Συνέδριο της ΝΔ και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης! Κι έτσι, ησύχασα κι εγώ, που δεν (;) θα τον ξανακούσω να τις ζητάει κάθε μέρα. Αλλά, μακράν το καλύτερο, το είπε ο Σταύρος! Ο δε Καραμανλής, πάντα σοβαρός, διαφοροποιημένος και... προχωρημένος!

Στα βιβλία θρησκευτικών, ο παράδεισος υπάρχει μόνο στην άλλη ζωή, δηλαδή όταν δεν θα βλέπεις τίποτα πλέον. Οι σελίδες κοσμούνται συνήθως με ωραίες εικόνες, με νερά, λουλούδια, ωδικά πτηνά, λιοντάρια και αμνοί, μαζί σε αγαστή συμβίωση. Σε αντίθεση με την κόλαση, όπου κυριαρχούσε το μαύρο και η δυστυχία. Δεν είναι, λοιπόν, απόλυτα λογικό ο άνθρωπος, τι κι αν είναι φοροφυγάς, να κυνηγάει όσο ζεί τους εδώ παραδείσους, τους επίγειους; Γιατί τόσος φθόνος για τον πλούτο των ολίγων, παρακαλώ, τον χρησιμοποιούν για καλό - δικό τους - σκοπό. Για τον λόγο αυτό, είναι το λιγότερο ''φόρος... τιμής'', να καλέσω ένα τιμητικό προσκλητήριο, ήτοι...

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ