Καλημέρα σας κυρίες και κύριοι. Οι καιροί ου μενετοί πλέον και οι ευθύνες ενός εκάστου δε μπορεί να μην είναι μετρήσιμες, ιδίως αν ο χρόνος έχει επιδράσει αποκαλυπτικά. Δεν μπορεί να είναι αθέατες και ατιμώρητες, έστω και στη συνείδηση του καθενός μας. Σήμερα, λοιπόν, έχουμε και λέμε: 1oν) 19 υπουργοί-20 νεκροί 2oν) Πάρτι εκατομμυρίων στο Χρηματιστήριο από μέλη διοικητικών συμβουλίων, την ώρα που βούλιαζαν στα χρέη οι επιχειρήσεις τους. Πού τα πήγαν; Ε, δε θέλει και πολύ σκέψη...

*** Σατανική σύμπτωση! Από το 1980 μέχρι και σήμερα, έχουν περάσει από το κατ' εξοχήν υπεύθυνο υπουργείο για το σχεδιασμό και την επίβλεψη έργων και υποδομών της χώρας, συνολικά 19 υπουργοί - όσοι και οι νεκροί μέχρι χθες το βράδυ, 20 δυστυχώς τώρα από την απίστευτη τραγωδία στην Δυτική Αττική και στις περιοχές Μάνδρας, Νέας Περάμου και Μαγούλας.

 
*** Δείτε ονόματα και βγάλτε συμπεράσματα. Πριν 37 χρόνια, το 1980, η αρχή και το τέλος το 2017, με τρίτο χρόνο κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να μην έχει παρά ένα ελάχιστο μέρος ευθύνης για τα μπαζώματα ρεμάτων, την άναρχη δόμηση και την απόλυτη αβλεψία για την επόμενη ημέρα στις εγκαταλελειμμένες εργατουπόλεις. Τη βαριά, εγκληματική ευθύνη φέρουν οι ακόλουθοι υπουργοί και οι αντίστοιχες κυβερνήσεις τους.
 
*** Υπουργοί ΠΕΧΩΔΕ 1980-2017, κατά χρονολογική σειρά διαδοχής: Στέφανος Μάνος, Γεώργιος Πλυτάς, Αντώνης Τρίτσης, Ευάγγελος Κουλουμπής, Βασίλης Κεδίκογλου, Μαν. Παπαστεφανάκης, Σωτήρης Κούβελας, Στ. Μάνος (ξανά), Αχιλλέας Καραμανλής, Κώστας Λαλιώτης, Βάσω Παπανδρέου, Γιώργος Σουφλιάς, Τίνα Μπιρμπίλη, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Γιάννης Μανιάτης και από το 2015, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι Παν. Λαφαζάνης, Πάνος Σκουρλέτης και Γιώργος Σταθάκης.
 
*** Ο καθένας με το δικό του μερίδιο ευθύνης, ιδίως οι μακροβιότεροι, αν και τα εγκλήματα δεν θέλουν και πολύ χρόνο για να πραγματοποιηθούν, ανεξάρτητα αν τα αποτελέσματά τους τα εισπράξει ο πολίτης μετά από κάποιο χ ή ψ διάστημα.
-----------------------------------------------------------------------------
*** Εκτός, όμως, από τους «εργολάβους πολιτικούς», έχουμε και τους «εργολάβους των Paradise Papers» (αν και σε σημαντικό ποσοστό, διαπλέκονται αυτές οι δύο κατηγορίες) καθώς από ότι λέγεται και ψιθυρίζεται, τα ονόματα που μέχρι τώρα έχουν γίνει γνωστά ότι συμμετείχαν σε offshore των Παραδείσων, δεν είχαν μόνο δικά τους κεφάλαια να κρύψουν, αλλά και άλλων, πολύ μεγαλύτερων και... βαρέων ονομάτων της πολιτικής και της επιχειρηματικής κοινότητας. Δεν ξέρω, είδατε πολλά κόμματα να καταδικάζουν π.χ. την Μαρέβα Μητσοτάκη -Γκραμπόφσκι...
 
*** Πώς χαρακτηρίζεις έναν ήδη πλούσιο, ο οποίος βγάζει έξω από τη χώρα του, τον πλούτο που παράγει -που του παράγουν άλλοι είναι το ορθότερο- την ώρα που εκατομμύρια είναι άνεργοι, χιλιάδες ζουν στο όριο και η πατρίδα σου -για την οποία μπορεί να... κόπτεται κιόλας- ζει με δανεικά, αυτών που ανήκουν στην οικονομική σου τάξη; Πώς; Η ελληνική γλώσσα είναι πράγματι πολύ πλούσια...
 
*** Δηλαδή, είχατε ακόμα αμφιβολίες, γιατί βουλιάζει δεκαετίες τώρα αυτή η χώρα και η οικονομία της; Δείτε ποια ονόματα φιγουράρουν στους μέχρι τώρα - γιατί υπάρχουν δεκάδες άλλοι, που δεν ξέρει κανείς ποιοί έχουν offshore εκεί - γνωστούς φορολογικούς παραδείσους και θα σας φύγει κάθε αμφιβολία. Και μετά; Θα συνδράμετε να επανέλθει η πολιτική τάξη που εξέθρεψε αυτά τα φαινόμενα; Δεν είναι εξοργιστικό και συνάμα οδυνηρό, για όλους μας;...
 
*** Τι; Θα... παρέμβει η Ευρωπαϊκή Ένωση; Ή μήπως οι ΗΠΑ; Οπωσδήποτε! Όπως ΔΕΝ κάνουν εδώ και δεκαετίες! Είναι όλοι τους... συγγενείς της απόκρυψης του χρήματος και λάτρεις των Μνημονίων και της... ανόρθωσης κατεστραμμένων οικονομιών, με πρωτοστάτη το ΔΝΤ, την Παγκόσμια Τράπεζα, την ΕΚΤ, την Κομισιόν, τον ΕSM κ.λπ.
 
*** Ολοένα και περισσότερο, ο παγκόσμιος πλούτος συσσωρεύεται σε ολοένα και περισσότερους - απλώς οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι, δημιουργούνται και κάποιοι καινούργιοι, την ίδια ώρα που η παγκόσμια φτώχεια και εξαθλίωση χτυπάει κόκκινο... Ασυντόνιστα τα βήματα σήμερα, αλλά κάποια μέρα θα συναντηθούν, θα ξεσηκωθούν, το άδικο θα πάρει αυτό που του αξίζει.
----------------------------------------------------------------------------------
*** Σας έχω προαναγγείλει εξαιρετικού ενδιαφέροντος νέα. Για τις δυσθεώρητες, απλησίαστες αμοιβές μελών διοικητικών συμβουλίων των εισηγμένων στο Χρηματιστήριο εταιρειών, την περίοδο 2008-2014, δηλαδή στα πιο άγρια χρόνια των μνημονίων και της αναπόδραστης ανατροπής της φαινάκης που μας προσέφεραν τα εύκολα δάνεια των ήδη χρεοκοπημένων τραπεζών.
 
*** Τα στοιχεία που σας παρουσιάζω, έχουν συγκεντρωθεί με μεγάλο κόπο, από πολύ αγαπητό φίλο, που ναι μεν ζει ''στην καρδιά του συστήματος'', αλλά ειλικρινά δεν ανέχεται την ατιμία, την αδικία, το κλέψιμο και την κοροϊδία ''φτασμένων'' ή νεόπλουτων. Με τιμά η φιλία του. Και τον τιμώ με τη δημοσιοποίηση αυτών των άκρως διαφωτιστικών αποκαλυπτικών στοιχείων.
 
*** Ιδού: Από την εικόνα όλων των εισηγμένων εταιρειών (πλην της Τράπεζας Ελλάδος) της περιόδου 2008 - 2014, προκύπτουν τα εξής νούμερα - κρατηθείτε!
    - Αθροιστικές ζημίες μετά φόρων ιδιοκτητών μητρικών εταιρειών: 30.709.604.978 ευρώ!
    - Αθροιστικές αμοιβές μελών Δ.Σ. και διευθυντικών στελεχών: 2.707.077.295 εκατ. ευρώ!!!
 
*** Αυτά για σήμερα, έτσι για να σας...φτιάξω τη μέρα. Περισσότερα, λίαν συντόμως! Απλώς, για να σας εξοργίσω περισσότερο (αλλά, είπαμε, δε φτάνει μόνον η οργή), σε μία περίπτωση και μάλιστα μέσα σε μία χρήση (12 μήνες), υπήρξε εταιρεία που εμφάνισε ζημίες 4 εκατ. και οι αμοιβές της ήταν... 6 εκατ. ευρώ!!!
 
Λεηλασίες εταιρειών, από πλούσιους ιδιοκτήτες, οι περισσότεροι των οποίων έχουν κατακόκκινα δάνεια στις τράπεζες...
________________________________________________________________________
Καλή σας ημέρα, κατά τα λοιπά
Ας φροντίσουμε να έχουν καλύτερες ημέρες, όσες και όσοι έρχονται πίσω μας
-------------------------------------------------
Ο εξοργισμένος (δεν υπάρχει παράδεισος εδώ για τους πολλούς)
 
ΚΟΜΦΟΥΚΙΟΣ