Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018

Η ελάφρυνση του χρέους είναι απολύτως αναγκαία. Όσο επικρέμεται η διαμόκλειος σπάθη του χρέους θα γίνονται πολύ λίγες επενδύσεις, υποστηρίζει σε συνέντευξή στου στο πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γερμανός οικονομολόγος Γενς Μπάστιαν.

Τον κώδωνα του κινδύνου ότι ο κίνδυνος για την Ευρωζώνη δεν έχει παρέλθει, κρούουν Ευρωπαίοι οικονομολόγοι με αφορμή τα αποτελέσματα των ιταλικών εκλογών και τις δηλώσεις του επικεφαλής της Λέγκας του Βορρά, ο Ματέο Σαλβίνι κατά του ευρώ.

Η ελληνική οικονομία δεν είναι πλέον στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, γράφουν οι “Times”, ενώ με θετικό πρόσημο περιγράφεται και από άλλα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης η χθεσινή έκδοση εντόκων γραμματίων ετήσιας διάρκειας του Ελληνικού Δημοσίου.

«Η ιδανική στρατηγική για την Ελλάδα θα ήταν αν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη συνεργαζόντουσαν στενά τους επόμενους μήνες, ώστε να επιτευχθεί μία «καθαρή» έξοδος από το πρόγραμμα και η επιστροφή στην οικονομική και κοινωνική κανονικότητα. Η πρόσφατη βελτίωση μπορεί να αντιστραφεί πολύ γρήγορα με ανεύθυνες πολιτικές.

Ο αριθμός των αιτήσεων για τη χορήγηση ασύλου που υποβλήθηκαν για πρώτη φορά στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2017 συρρικνώθηκε περίπου κατά το ήμισυ σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά, κατά στοιχεία της Eurostat που δημοσιεύουν σήμερα οι εφημερίδες του γερμανικού ομίλου μέσων ενημέρωσης Funke.

Ζήτημα παράβασης καθήκοντος εκ μέρους της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, εγείρει η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Νέα συμπληρωματικά στοιχεία σχετικά με το σκάνδαλο της Novartis διαβιβάστηκαν στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης, από την προϊσταμένη της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. Στα στοιχεία περιλαμβάνονται ένα ιδιόχειρο σημείωμα του Αντώνη Σαμαρά προς τον Κωνσταντίνο Φρουζή, δύο επιστολές της εταιρείας προς τον πρώην πρωθυπουργό και CD με αρχεία από τους υπολογιστές υπαλλήλων.

Την εμπιστοσύνη του ότι η Δικαιοσύνη θα επιτελέσει απερίσπαστη το έργο της και θα ολοκληρώσει την προκαταρκτική έρευνα που έχει ξεκινήσει για τα δάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου.

Ο  Ντόναλντ Τραμπ αντιπροσωπεύει έναν σοβαρό κίνδυνο για τη δημοκρατία, δήλωσε σε συνέντευξή του στην El Pais ο Αμερικανός συγγραφέας και καθηγητής γλωσσολογίας Νόαμ Τσόμσκι και χαρακτήρισε τον Αμερικανό πρόεδρο «δημαγωγό» και «showman».

Ένα αποκαλυπτικό αποκλειστικό ρεπορτάζ με στοιχεία που προκύπτουν από το Ειρηνοδικείο του Μονάχου δημοσιεύει σήμερα η «Κυριακάτικη Δημοκρατία», σύμφωνα με το οποίο οι Γερμανοί έδιναν 2% από κάθε σύμβαση με το Δημόσιο στο πολιτικό σύστημα από το 1990 και μετά.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ