Σε αποκήρυξη της λιτότητας και σε διόρθωση των κακοτεχνιών της Ευρωζώνης που έγιναν εμφανείς μέσα από τα ελληνικά προγράμματα καλεί η ευρωομάδα των Πρασίνων με αφορμή την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο.

«Με το τέλος του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας, είναι καιρός να σχεδιάσουμε μια γραμμή στην άμμο για τα χρόνια λιτότητας και δυσκολιών που είχαν ως αποτέλεσμα τη μαζική μετανάστευση νέων, ένα διαλυμένο κοινωνικό διάλογο και βαθιές κοινωνικές διαιρέσεις που έφεραν ένα νεοφασιστικό κόμμα στη Βουλή», δήλωσε ο πρόεδρος των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο, Φιλίπ Λαμπέρτς.


«Μετά από οκτώ χρόνια λιτότητας, ο δείκτης χρέους προς ΑΕΠ είναι πλέον 30% μεγαλύτερος από ό,τι το 2010 και η ανεργία παραμένει η υψηλότερη στην Ευρώπη στο 20%. Ενώ η ΕΕ και το ΔΝΤ θα πρέπει να εκμεταλλευτούν αυτή την ευκαιρία για να μειώσουν το μη βιώσιμο χρέος της Ελλάδας», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «θα πρέπει όλοι να αποτιμήσουμε τις αποτυχίες των τελευταίων ετών και να δούμε πώς η ΕΕ και η Ελλάδα μπορούν να προχωρήσουν, αποφεύγοντας τα λάθη του παρελθόντος μέσα από τη μεταρρύθμιση της ίδιας της Ευρωζώνης».