Με τον καλύτερo τρόπο μίλησε για τον πρωθυπουργό και την ελληνική κυβέρνηση ο μεγαλοεπενδυτής Πολ Καζάριαν, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Japonica Partners, της εταιρείας με τη μεγαλύτερη επένδυση σε ελληνικό ομολογιακό χρέος.

Μιλώντας στο CNBC ο κ. Καζάριαν δήλωσε έκπληκτος με όλα αυτά που έχει πετύχει η κυβέρνηση Τσίπρα για την ελληνική οικονομία, πάντα με βάση την κατάσταση που περιέλαβε. Ο διευθύνων σύμβουλος της Japonica Partners, που είναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης κάτοχος ελληνικού χρέους, δήλωσε ότι η σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ "έβαλε τα γυαλιά" στην προηγούμενη κυβέρνηση με τη δουλειά που έχει κάνει από το απόγειο της οικονομικής κρίσης.

«Έχουν εκπλήξει πράγματι τους πάντες, αυτά που έχει κάνει (σ.σ. ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας) για σοσιαλιστής, ουάου, έχει ντροπιάσει την προηγούμενη κυβέρνηση… Και χωρίς οικονομικό υπόβαθρο, χωρίς εμπειρία», είπε χαρακτηριστικά ο Καζάριαν στο CNBC. «Αξίζει να στηριχθεί, δεν έχει σημασία αν είναι από αυτό ή από εκείνο το κόμμα, αυτός και η ομάδα του έχουν επιτελέσει ένα εξαιρετικό επίτευγμα και πρέπει να ολοκληρωθεί», πρόσθεσε ο Αμερικανός επενδυτής.