«Η λιτότητα δεν μπορεί να μειώσει το δημόσιο χρέος. Η Ελλάδα χρειάζεται στρατηγική ανάπτυξης με σχέδιο επανεκκίνησης της οικονομίας και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Η μείωση του χρέους περνά μέσα από την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας» δηλώνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι.

 Σε συνέντευξή του στα ''Νέα'', ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου τονίζει επίσης την ανάγκη η ΕΕ να θέσει σε προτεραιότητά της τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό των Βαλκανίων, διότι «ελλοχεύει ο κίνδυνος μύησης του μουσουλμανικού πληθυσμού της περιοχής στον φονταμενταλισμό».

Ο κ. Ταγιάνι δεν παραλείπει να εξάρει τον ρόλο της Ελλάδας για τη σταθεροποίηση της περιοχής και προσθέτει ότι είναι σημαντικό να συνεχιστούν οι συνομιλίες με την ΠΓΔΜ.

Χαρακτηρίζει ακόμη ως «απαράδεκτο» το γεγονός ότι κράτη της ΕΕ, όπως η Ουγγαρία, η Πολωνία και η Τσεχία, αρνούνται να δεχτούν μετανάστες, που βρίσκονται στην Ελλάδα και στην Ιταλία και θυμίζει ότι επί κομμουνιστικού καθεστώτος η Ευρώπη τις βοήθησε.

Επιπλέον, δηλώνει ανήσυχος για την πορεία απομάκρυνσης της Τουρκίας από την ΕΕ, ενώ για το κυπριακό τονίζει ότι «η Αμμόχωστος είναι πόλη ελληνική, δεν είναι τουρκική. Η Άγκυρα θα πρέπει να το κατανοήσει».